11 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Galić: Privremeno se zabranjuje rad noćnih klubova, ako se mjere budu kršile slijedi totalna obustava muzike

KORONAVIRUS

Tag Video
Comments 6

Galić: Privremeno se zabranjuje rad noćnih klubova, ako se mjere budu kršile slijedi totalna obustava muzike

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarstvo zdravlja, Klinički centar Crne Gore i Institut za javno zdravlje predstavljaju na konferenciji za medije trenutnu epidemiološku situaciju u zemlji, izazvanu pandemijom virusa COVID-19 i nove epidemiološke mjere.

Igor Galić, direktor Instituta za javno zdravlje kaže da je situacija stabilna ali da zahtijeva oprez.

"Shodno dosljednim najavama i upozorenjima, Savjet za borbu protiv korona virusa reagovao je momentalno nakon prvih signala, pa su tako, uslijed promjene epidemiološke situacije u Crnoj Gori, mjere u borbi protiv korona virusa prilagođene situaciji na terenu", kazao je Galić.

Od danas do 2. avgusta privremeno se zabranjuje rad noćnih klubova i diskota na otvorenom i zatvorenom.

"Zabranjuju se žurke i festivali i bilo kakvo okupljanje u zatvorenom prostoru", kaže Galić čime je potvrđeno ranije pisanje Antene M.

Nove mjere su sljedeće:

1.    Od petka, 23. jula do ponedjeljka, 2. avgusta privremeno se zabranjuje rad diskoteka, disko klubova/barova i noćnih klubova/barova, na otvorenom i u zatvorenom prostoru. Očekujemo da će noćni klubovi i diskoteke, ukoliko epidemiološka situacija bude povoljna, od 2. avgusta ponovo početi da rade, ali samo za one koji su:

a)    u cjelosti vakcinisani ili su dobili prvu dozu;
b)    ili posjeduju negativan PCR test;
c)    Ili posjeduju dokaz da su preboljeli korona virus: (da je prošlo manje od 180 dana od pozitivnog PCR testa)

2.    Zabranju se žurke i muzički festivali, kao i bilo kakvo masovno okupljanje u zatvorenom prostoru. Takođe očekujemo da će i ova okupljanja od avgusta opet biti dozvoljena ali samo za one koji su:

a)    u cjelosti vakcinisani ili su dobili prvu dozu;
b)    ili posjeduju negativan PCR test;
c)    Ili posjeduju dokaz da su preboljeli korona virus: (da je prošlo manje od 180 dana od pozitivnog PCR testa)

3.    Ovom prilikom najavljujemo da će od 2. avgusta 2021. godine boravak u unutrašnjem prostoru ugostiteljskih objekata biti omogućen samo onima koji su u:
a) u cjelosti vakcinisani ili su dobili prvu dozu;
b) ili posjeduju negativan PCR test;
c) Ili posjeduju dokaz da su preboljeli korona virus: (da je prošlo manje od 180 dana od pozitivnog PCR testa).

Ni u jednom od ovih slučajeva ne prihvataju se ni brzi negativan antigenski test niti test na antitijela.

Podsjećaju da je izvođenje muzike uživo unutar ugostiteljskih objekata zabranjeno od ranije i zahtijevaju dosljedno poštovanje ove mjere.

"Muzika uživo može da se izvodi na baštama terasa i lokala na otvorenom do ponoći uz dosljedno poštovanje svih ostalih epidemioloških mjera. Ukoliko se, međutim, nastavi trend probijanja termina i ako se nastavi izvođenje muzike uživo unutar ugostiteljskih objekata, sa kažnjavanja ćemo, bez davanja nove prilike, preći na totalnu obustavu i zabranu izvođenja i emitovanja muzike uopšte.

Još jednom molimo da se propisane epidemiološke mjere beskompromisno poštuju kako bismo izbjegli dalja, još obimnija ograničenja. U tom smislu, posebnu odgovornost ima Uprava za inspekcijske poslove. Podsjećamo da na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, između ostalog, ima zakonsko utemeljenje da zatvara objekte koji krše mjere od tri do 30 dana.

Još jednom pozivamo građane da se vakcinišu kako bi sebi obezbijedili imunitet. Osim što će izbjeći najteže oblike bolesti, očekujemo da će upravo oni koji su vakcinisani u predstojećem periodu biti u prednosti", saopštio je Galić.

Galić kaže da je cilj mjera da se poveća vakcinacija.

Kaže i da je situacija u Budvi trenutno zadovoljavajuća ako se uzme broj ljudi koji trenutno borave u tom gradu.

Ilir Harasani direktor Uprave za inspekcijske poslove kaže da će biti pojačana kontrola poštovanja mjera. On je naveo da je avgust što se tiče sezone značajan te da se situacija mora kontrolisati.

Apeluje da se poštuju mjere te da se zaposleni u turističom sektoru vakcinišu.

On je pojasnio da je zabranjen radi onim lokalima koji su registrovani kao diskoteke ili noćni klubovi i rade od ponoći do jutra, dok će restorani kafići i kafeterije, nastaviti da rade.

Konferenciju možete pratiti uživo na našem portalu.

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Lena

Jel ovo vic?Šojic je za vas iz IJZ beba:))))

Šćepan

Drage neznalice! Svuda u svinetu je najteže ući u neku državu u toku pandemije, a kad se uđe, onda se laganije funkcioniše unutra. Vi ste pobrkali, pa je lakše ući u državu, nego u diskoteku ili restoran. Bravo vam ga! Makar ste jedinstveni! Volimo te Crna Goro!

Podrumar

kako to.... kako to... zar da se top hil zatvori a Aca Lukas i Maja Berovic dolaze zna li ste da prozivate proslu vlast zbog mjera....