8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Gejts upozorava: Pandemija nije gotova, virus može biti još fatalniji

Izvor: EPA

KORONAVIRUS

Comments 1

Gejts upozorava: Pandemija nije gotova, virus može biti još fatalniji

Autor: Antena M

  • Viber

Milijarder Bil Gejts ponovo je upozorio da svijet još nije vidio najgore od pandemije koronavirusa, za šta postoji rizik mnogo veći od pet odsto.

Vlasnik Majkrosofta istakao je da ne želi da zvuči „sumorno“, ali da postoji rizik od stvaranja „brže prenosive“ i “ fatalnije“ varijante virusa.

Još uvijek smo u opasnosti da ovaj virus stvori varijantu koja bi bila još transmisivnija i još fatalnija. Ne želim da budem glas propasti i tuge, ali rizik je daleko iznad pet odsto da nismo vidjeli najgore od pandemije“, rekao je Gejts za Fajnenšn tajms.

Gejtsovo upozorenje dolazi nakon što je Tedros Adhanom Gebrejesus, generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO), ove nedjelje upozorio da ljudi i dalje moraju da budu oprezni zbog virusa.

Gejts, koji u utorak objavljuje svoju novu knjigu "Kako spriječiti sljedeću pandemiju", savjetovao je vladama širom svijeta da investiraju u tim epidemiologa i kompjuterskih modelara kako bi pomogli u identifikaciji globalnih zdravstvenih pretnji u budućnosti.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Legenda

Kakvi licemjeri i prevaranti po njima se samo 2 god umire od virusa.E našto nam se svodi život,nijesu dovoljno injekcija prodali hoće još.Pihhhh