8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
SZO: Nemoguće u potpunosti iskorijeniti kovid 19

KORONAVIRUS

Comments 0

SZO: Nemoguće u potpunosti iskorijeniti kovid 19

Autor: Antena M

  • Viber

Nemoguće je potpuno eliminisati kovid 19 jer njegovi putevi prenošenja sa životinja na ljude komplikuju situaciju, ali smo u mogućnosti da se pozabavimo njegovim posljedicama i mogućim hitnim slučajevima u zdravstvu, izjavio je Majkl Rajan, izvršni direktor Programa za hitne zdravstvene situacije Svetske zdravstvene organizacije.

 „Postoje veoma specifični kriterijumi kada možete da eliminišete ili iskorijenite virus. Ono što vidimo ovdje je virus koji je brzo evoluirao, može da se kreće sa ljudi na životinje i sa životinja na ljude, tako da može da se sakrije u različitim prostorima, ne samo u ljudima. Veoma je teško govoriti o iskorjenjivanju ili eliminaciji u ovom slučaju“, rekao je Rajan.

On je dodao da je vakcinacijom i liječenjem moguće eliminisati „prijetnju po javno zdravlje koju izaziva virus“, dodajući da „možemo da prekinemo vanrednu situaciju, ali ne možemo da okončamo virus“.

„Dakle, možemo li eliminisati ovaj virus? Mislim da je odgovor malo verovatno, ako ne i nemoguće“, izjavio je Rajan.

U petak je generalni direktor SZO Tedros Adanom Gebrejesus rekao da ta organizacija više ne smatra kovid 19 globalnom zdravstvenom hitnom situacijom, ističući da infekcija i dalje predstavlja prijetnju po zdravlje ljudske populacije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR