25 °

max 25 ° / min 12 °

Utorak

30.04.

25° / 12°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Četvrtak

02.05.

18° / 14°

Petak

03.05.

16° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

20° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Koncert Gorana Krivokapića i Danijela Cerovića  u Talinu

Izvor: Foto:Screenshot

Kultura

Comments 1

Koncert Gorana Krivokapića i Danijela Cerovića u Talinu

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Goran Krivokapić i Danijel Cerović u ponedjeljak, 10. juna, nastupiće u Talinu (Estonija), u dvorani Filharmonije u okviru 13. međunarodnog festivala gitare u okviru segmenta “Famous guitar duos”.

Program kojim će se eminentni crnogorski dvojac predstaviti obuhvata djela Johana Sebastiana Baha („Engleske svite“ u transkripciji članova dua) , kao i djela argentinskog kompozitora Astora Pjacole.

Po mišljenju publike i kritike koja stiže od uglednih američkih magazina “Fanfare” , “ClassicsToday”, “Soundboard”, “American Record Guide”, kao i od specijalizovanog francuskog časopisa “Guitare Classique”, CGD je prepoznat kao jedan od vodećih i najinventivnijih ansambala za klasičnu gitaru na međunarodnoj sceni danas.

U prilog tome govori i činjenica da je prestižna izdavačka kompanija Naxos u septembru 2015, objavila kao svjetsku premijeru prvi od dva CD-a sa Bahovim „Engleskim svitama“ u transkripciji članova dua, a 2018. izdat je drugi CD čime je kompletiran projekat koji dobio izvanredne kritike od najuglednijih svjetskih magazina, a jedan od najvažnijih je londonski “Gramophone”.

Duo ja nastupao u prestižnim dvoranama i na festivalima u Americi (GFA), Argentini (Guitarras del Mundo), Kanadi (Toronto, Montreal), Rusiji (Dvorana Filharmonije – Sankt Petersburg), Španiji ( Madrid – Dvorana Maneul de Falja, Grana Festival), Portugalu, Belgiji, Francuskoj, Luksemburgu, Holandiji, Njemačkoj, Poljskoj, Kini i Južnoj Koreji (Olympus Hall), ali i na crnogorskim festivalima A tempo, Kotor art, Barski ljetopis…

Goran Krivokapić i Danijel Cerović nastavljaju saradnju sa izdavačkom kućom Naxos sa projektima za solo gitaru i dvije gitare.

Goran krivokapić će snimiti šest Rosinijana Maura Đulijanija, dok je Danijel Cerović snimio muziku Silviusa Leoplda Vajsa.

U septembru ove godine duo će snimiti CD sa muzikom Astora Pjacole.

U nastavku sezone CGD će nastupiti u Kini, Hrvatskoj i Njemačkoj. Članovi CGD-a, Goran Krivokapić i Danijel Cerović su zaštitna lica francuskog proizvođača žica Savarez.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Šćepan

Sjajni momci, umjetnici. Najbolji promoteri Crne Gore. Svaka čast i samo nastavite! Volimo te Crna Goro!