35 °

max 35 ° / min 25 °

Subota

04.07.

35° / 25°

Nedjelja

05.07.

35° / 23°

Ponedjeljak

06.07.

34° / 25°

Utorak

07.07.

34° / 22°

Srijeda

08.07.

33° / 21°

Četvrtak

09.07.

34° / 21°

Petak

10.07.

35° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kotor Art: Tamara Rađenović održala solistički koncert

Kultura

Comments 0

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Kotor Art: Tamara Rađenović održala solistički koncert

U okviru KotorArt Don Brankovih dana muzike, na platformi koja podržava mlade crnogorske umjetnike koji se školuju i usavršavaju u inostranstvu, sinoć je, u u prepunoj Crkvi Sv. Duha, koncertnoj dvorani muzičke škole „Vida Matjan“, mlada operska umjetnica Tamara Rađenović održala solistički koncert, saopštili su organizatori.

Na repertoru su se našle arije Vivaldija, Mocarta, Donicetija, Belinija, i mnogih drugih. Klavirsku pratnju izvodio je Đorđe Nešić, koji je odsvirao i dvije solo kompozicije: Nokturno u cis molu Frederika Šopena kao i Bergamsku svitu Klod Debisija.

Ovo je Tamarin prvi nastup u okviru Festivala KotorArt. Na bis su izveli ariju La rosa y el sauce Guastavino-a, naglašavaju iz KotorArta.

Biografija

Mlada crnogorska operska umjetnica, sopran Tamara Rađenović živi i radi u Londonu. Diplomirala je solo pjevanje na Kraljevskom koledžu za muziku u Londonu u klasi od 8 studenata.

Do sada, Tamara je imala priliku da nastupi na različitim nacionalnim i internacionalnim koncertima, festivalima, masterklasovima u Crnoj Gori, Srbiji, Sloveniji, Austriji, Engleskoj, Njemačkoj, Rumuniji, Italiji, Španiji, Mauricijusu i Americi.

Krajem prošle godine je imala debi u Karnegi holu u Njujorku gdje se njujorškoj publici predstavila solističkim koncertom.

Zbog velikog interesovanja, i na poziv Karnegi Hola, Tamara će ove godine ponoviti solistički koncert u Njujorku krajem godine.

Osim nastupa u Americi, u ovoj godini će imati solističke koncerte u Engleskoj, Španiji, Hong Kongu, Crnoj Gori, Srbiji.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR