Pređi na sadržaj stranice
Uživo/Online Uživo
Vremenska prognoza

Duo gitara Bulatović - Nikčević otvara festival "Wild Beauty Art"

| Postavio/la: Lejla Hadžimuhović

Duo gitara Bulatović - Nikčević otvara festival "Wild Beauty Art"

Na Crnom jezeru na Žabljaku, sjutra sa početkom u 19 sati i 30 minuta počinje novi festival umjetnosti u Crnoj Gori, Wild Beauty Art, saopšteno je iz PR službe festivala.

"Priliku da otvore Festival dobili su istaknuti crnogorski umjetnici, poznati duo gitara Srđan Bulatović i Darko Nikčević. U nestvarno lijepom ambijentu Crnog jezera, divlje netaknute prirode, publika će uživati u autorskoj muzici ovog dua kao i u njihovim obradama crnogorskih pjesama. Ulaz na sve događaje u okviru Wild Beauty Arta je slobodan, a uz podršku Turističke organizacije Žabljak obezbijeđen je i besplatan prevoz na koncert ekološkim autobusom, iz centra Žabljaka od 18 sati i 30 minuta. Dodatne informacije o programu Festivala mogu se pronaći na www.wildbeautyart.me i Facebook stranici Festivala", navodi se u saopštenju.

Oni su kazali da je jedan od ciljeva Festivala je upravo prožimanje umjetnosti, čovjeka i prirode a Žabljak i Crno jezero su idealno mjesto za to.

"Da je priroda bila izuzetno darežljiva prema žabljačkom kraju, govori 18 ledničkih jezera, rasutih po njegovim planinskim vrletima. Svako lijepo na svoj način, a opet ni blizu po ljepoti i znamenitosti onom najvećem, Crnom jezeru. Na nadmorskoj visini od 1416 metara, i na svega 3 km od centra Žabljaka, priroda je smjestila gorske oči Durmitora, Malo i Veliko jezero. Okruženo gustim šumama crnog, durmitorskog bora, koje se, zajedno sa masivom Durmitora, ogledaju u bistroj vodi, dajući mu neopisivu nijansu crne boje, jezero i dobi ime Crno. Upravo tu počinje festival Wild Beauty Art gdje će svi prisutni uživati prvog dana uz zvuke gitare", piše u saopštenju.

"Ovo nam je prvi koncert na Žabljaku. Iako odavno postoji želja, zahvaljujući festivalu Wild Beauty Art sada se i ostvarila! Crno jezero je neopisiv ambijent gdje će se u danima festivala preplitati ljepote prirode i umjetnosti. Izuzetno se radujemo tome!“, izjavio je gitarista Srđan Bulatović.

Srđan Bulatović, doktor izvođačkih umjetnosti i Darko Nikčević, flamenko gitarista i master audo-tehnologije prepoznatljivi su po jedinstvenoj virtuoznosti i uzbudljivim interpretacijama, o čemu svjedoče i utisci publike i muzičke kritike nakon nastupa u njujorškom Karnegi holu 2016. i 2017. U njihovim kompozicijama prepoznaju se različiti muzički stilovi, a jedinstven pogled na karakteristike balkanske muzike privlači kako domaću, tako i međunarodnu publiku. 

Ostavi komentar

0/300