25 °

max 32 ° / min 23 °

Utorak

04.08.

32° / 23°

Srijeda

05.08.

28° / 23°

Četvrtak

06.08.

29° / 21°

Petak

07.08.

32° / 22°

Subota

08.08.

33° / 23°

Nedjelja

09.08.

33° / 23°

Ponedjeljak

10.08.

35° / 22°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Priznata domaća i međunarodna imena iz oblasti umjetničkog stvaralaštva na Montenegro Creative Forumu u Podgorici

Kultura

Comments 0

Autor: Lejla Hadžimuhović

  • Viber

Priznata domaća i međunarodna imena iz oblasti umjetničkog stvaralaštva na Montenegro Creative Forumu u Podgorici

Nacionalna konferencija „Montenegro Creative Forum: A step forward“  će u utorak i srijedu u budućem objektu Muzičkog Centra Crne Gore otvoriti svoja vrata za naistaknutija domaća i inostrana imena, kao i za sve zainteresovane ljubitelje umjetnosti.

Kroz devet tematskih cjelina i pet panel diskusija biće riječi o novoj viziji kulturnih politika, muzici kao ekonomskom pokretaču, filmu u Crnoj Gori ali i van nje, krativnim industrijama, preduzetništvu i mnogim drugim temama koje su nam važne za dalji napredak u različitim oblastima umjetnosti i kulture.

Učestvuju: proslavljeni crnogorski i holivudski glumac Stefan Kapičić, priznati svjetski umjetnik na klasičnoj gitari, Miloš Karadaglić, direktor EXIT festivala Dušan Kovačević, šef produkcije Northern Ireland Screen-a, Andrew Reid,  Miloš Milošević, Katarina Tomašević Crawford, Vladimir Maraš, Dejan Dedović, Slobodan Popović P.S., Mirka Šćepanović, Marija Perović, Sehad Čekić, Ivan Đurović i mnogi drugi gosti.

Posebno interesantan segment konferencije činiće program „Kreativna Crna Gora", koji ima izuzetan potencijal na planu razvoja kreativnih industrija.

Dio konferencije je posvećen sajmu novih tehnologija na kojem će prvi put u Crnoj Gori biti prikazana #PlayUk izložba u organizaciji British Councila i Ministarstva kulture Crne Gore.

Izložba VR instalacija i video-igara će pružiti mogućnost posjetiocima svih uzrasta da zarone u virtuelnu stvarnost, kroz koju će ih voditi umjetnici za imersivne tehnologije iz Velike Britanije.

Konferencija će zvanično biti otvorena u utorak sa početkom u 12 sati obraćanjem predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića.

Ulaz je slobodan, a svi zainteresovani učesnici se mogu prijaviti na sajtu (http://mcf.co.me/ )

Organizatori Nacionalne konferencije „Montenegro Creative Forum: A Step Forward“ su Ministarstvo kulture Crne Gore, Program Ujedinjenih nacija za razvoj u Crnoj Gori –UNDP u saradnji sa British Councilom.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR