10 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Komad ''Treće veče'' večeras u KIC-u

Kultura

Comments 0

Komad ''Treće veče'' večeras u KIC-u

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Predstava Studentskog teatra iz Podgorice, “Treće veče”, po tekstu i režiji Dragana Koprivice, biće izvedena večeras  na velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović”, u 20 sati, a ulaz je slobodan.

Kako se navodi u saopštenju, u ovoj savremenoj satiričnoj komediji sagledan je negativni efekat agresivnih muzičkih takmičenja iz regiona, u kojima se promovišu društveni neukus i kvazivrijednosti, uz visok stepen gledanosti kod televizijske publike i u našoj sredini.

U takvim šou-programima takmičari i muzički dio su u drugom planu, a kontroverzni članovi žirija postaju učesnici rijaliti-programa. U svom dramskom konceptu autor je pošao od činjenice da se u takvoj atmosferi pomjerenih vrijednosti mogu javiti i neobični dramski likovi iz naroda, koji su izgubili osjećaj za realno, identifikujući se sa zvijezdama programa i živeći u vlastitom virtuelnom svijetu.

U “Trećoj večeri” glavnu ulogu igra Adriana Žolja Bošković, a u ostalim se pojavljuju: pjesnikinja Danijela Jovanović, gimnazijalke Nora Pavićević, Milica Đaković i Hana Škrijelj, i djevojčice, Lara Obradović i Luna Bošković.

Majstor svjetla i tona je Dražen Milić, a organizator Željko Jovanović.

Studentski teatar je, nakon premijernog izvođenja 14. maja na velikoj sceni KIC-a, predstavu izveo i na 49. Festivalu dramskih amatera Crne Gore, i osvojio tri značajna priznanja: Žolja Bošković je dobila prvu nagradu Festivala za glumačku bravuru, ansambl je nagrađen za najbolju kolektivnu igru, a tekst Koprivice proglašen za najbolji na Festivalu.

Studentski teatar je ovu predstavu izvodio i u humanitarne svrhe: u Centru Ljubović i JU “Komanski most” u Podgorici, i u UIKS-u u Spužu, za lica na izdržavanju zatvorske kazne, a nakon izvođenja u KIC-u slijede gostovanja mladih podgoričkih amatera po Crnoj Gori i šire., kaže se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR