16 °

max 16 ° / min 6 °

Subota

20.04.

16° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Svečane dodjele nagrade Komuna u petak

Kultura

Comments 0

Svečane dodjele nagrade Komuna u petak

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Svečana dodjela nagrada časopisa Komuna biće održana u petak, 18.oktobra, u 20 sati, u hotelu Ramada u Podgorici, saopšteno je iz tog časopisa.

Godišnju nagradu uručiće Duško Marković, predsjednik Vlade Crne Gore.

Kako se  navodi u saopštenju, dobitnik godišnje nagrade časopisa Komuna za očuvanje, afirmaciju i valorizaciju kulturne baštine Crne Gore u 2019. je Slobodan Čukić, novinar i autor više knjiga, među kojima se posebno ističu "Podgorički brevijar " i najnovija „Početak srpske okupacije – komitska borba i narodna gogota 1918-1920".

"Žiri u sastavu Čedomir Bogićević, predsjednik, i članovi Draško Došljak i Nenad Stevović, takođe su donijeli odluku da se ove godine dodijeli i Specijalna plaketa „Komuna” Miroslavu Mikiju Dragićeviću koji je poslednjim projektom, promotivnim spotom „Crna Goro“napravio veliki pomak upromociji Crne Gore u svijetu prije svega kao dobitnik nagrada na festivalima u Berlinu, Moskvi, Harkovu, Splitu i u Sarajevu.

Nagradu će mu dodijeliti Željka Radak Kukavičić, direktorica Nacionalne turističke organizacije", navodi se u saopštenju Komune.

Za doprinos i afirmaciju kulturne baštine plakete Komune uručene su NVO „Crnogorsko slovačko prijateljstvo“ za razvijanje kulturnih odnosa između Crne Gore i Slovačke.

"U kulturno-umjetničkom programu učestovaće ženska klapa „O dive bel canto“ iz Berana jedina klapa sa Sjevera Crne Gore, a kako je predviđeno protokolom svečanosti pored uručenja nagrada biće prikazan kratak film o razvoju i postojanju časopisa Komuna, zatim višestruko nagrađivani spot „Crna Gora“, a program će voditi novinarski duo Jelka Malović i Srđan Čabrilo", navedeno je u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR