15 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uručene nagrade polaznicima škole ''Gledaj, misli, piši“

Kultura

Comments 0

Uručene nagrade polaznicima škole ''Gledaj, misli, piši“

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Dodjelom nagrada i pohvala, na Cetinju je juče završena škola umjetničke kritike "Gledaj, misli, piši", koju je po drugi put organizovao Narodni muzej Crne Gore uz podršku Ministarstva prosvjete.

Nagrada za najbolji rad pripala je Ivani Mašanović iz Gimnazije "Niko Rolović" iz Bara, drugu nagradu dobila je Milica Bigović iz Srednje likovne škole “Petar Lubarda”, a treću Itana Samardžić, takođe iz cetinjske likovne škole. Dodijeljene su i specijalne pohvale koje su uručene polaznicama škole Bojani Simović, Sofiji Lopičić, Neveni Čobeljić i Dunji Cikić.

Kako se navodi u saopštenju, nagrade je uručila direktorica Narodnog muzeja, dr Anastazija Miranović koja je kazala da joj je zadovoljstvo što je NMCG realizovao još jedan od svojih edukativnih programa koji će se i dalje razvijati i unapređivati.

‘’Ovo je lijep način da se mlade generacije upute u naše savremeno likovno stvaralaštvo i da od stručnih, kompetentnih ljudi dobiju prave instrukcije kako se piše likovna kritika. Čestitam dobitnicima na nagradama koje će, nadam se, biti stimulativne da nastave i da možda baš neko od njih sjutra bude vrsni likovni kritičar savremene umjetnosti – kazala je dr Miranović.

Škola umjetničke kritike “Gledaj, misli, piši” dio je edukativnog programa Narodnog muzeja, a njen cilj je da se kod srednjoškolaca probudi interesovanje za kritičko mišljenje i pisanje, te da se pojača i proširi njihovo znanje o umjetnosti. Ove godine u programu škole učestvovale su Cetinjska gimnazija, Gimnazija “Niko Rolović” iz Bara, Gimnazija “Petar I Petrović Njegoš” iz Danilovgrada i Srednja likovna škola “Petar Lubarda” sa Cetinja.

Školu umjetničke kritike vodili su kustosi Narodnog muzeja Ana Ivanović, Natalija Vujošević i Miloš Marjanović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR