20 °

max 23 ° / min 20 °

Utorak

22.09.

23° / 20°

Srijeda

23.09.

23° / 19°

Četvrtak

24.09.

25° / 21°

Petak

25.09.

24° / 20°

Subota

26.09.

23° / 20°

Nedjelja

27.09.

20° / 17°

Ponedjeljak

28.09.

21° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Premijera komada ''Pukovnik ptica'' u Gradskom pozorištu

Izvor: Foto:montenegrina.net

Kultura

Comments 0

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Premijera komada ''Pukovnik ptica'' u Gradskom pozorištu

Predstava "Pukovnik ptica", koju u produkciji Gradskog pozorišta režira Marko Manojlović, biće premijerno izvedena u subotu, 25. januara u 20 sati u KIC-u "Budo Tomović".

Glumački ansambl komada, za koji je dramaturgiju uradila Dragana Tripković, čine: Emir Ćatović, Branimir Popović, Jelena Simić, Miloš Pejović, Goran Slavić, Goran Vujović i Branka Femić-Šćekić.

Komad je rađen po djelu Hrista Bojčeva, koji je davne 1977.  u konkurenciji od 400 tekstova, odlukom Britanskog savjeta, proglašen najboljim evropskim komadom.

Višestruko nagrađivani satirični komad Hrista Bojčeva kritički se bavi problemom odnosa Evrope i Balkana ili, preciznije, balkanskim snovima o Evropi i evropskim mitovima o Balkanu.

''Pukovnik ptica“ je priča o grupi ludaka, zatvorenih negdje u balkanskim zabitima.

''Ta izolovanost tek je prividna, jer svijet, civilizacija, ili kako već nazvati ono što se pokušava „samoizliječiti“ građenjem zidova, i te kako su prisutni na tom malom prostoru u kojem obitavaju junaci ove drame. Grupa pacijenata u napuštenom manastiru, u azilu za duševno bolesne, pokušava da nađe izlječenje, a vođena samoproklamovanim pukovnikom upostavlja vojnu jedinicu zadajući tako ne samo političke i društvene ciljeve, već i svrhu sopstvenim životima. Njihovo ludilo, njihova bolest, zapravo, najočigledniji su znak uronjenosti u vrijeme i prostor koji ih okružuju.'', navodi se u saopštenju pozorišta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR