16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Knjige koje inspirišu lavicu: Izbor Đine Jauković

Kultura

Comments 0

Knjige koje inspirišu lavicu: Izbor Đine Jauković

Autor: Zerina Ćatović

  • Viber

Jedna od naših najuspješnijih sportistkinja Đurđina Đina Jauković izdvaja pet dragih joj naslova za književnu rubriku Antene M.

Nikšićanka koja će sasvim izvjesno obilježiti budućnost evropskog rukometa otkriva šta je nju obilježilo tokom odrastanja. 

Rođena je 1997, a na sportski put krenula je kao desetogodišnjakinja iz ŽRK Nikšić, da bi prešla u Sutjesku te zatim Budućnost. Reprezentativka i prvotimka podgoričkog tima zvanično je proglašavana najboljom rukometašicom u Crnoj Gori.

***

Mali princ je knjiga koju sam prvobitno pročitala kao dijete i koja mi se tada učinila  kao još jedna bajka u nizu. Tek nakon drugog čitanja poslije par godina, ova bezvremena priča o ljubavi i prijateljstvu postala je jedna od mojih omiljenih.

Kompletan Hari Poter serijal su knjige koje su obilježile moje djetinjstvo, ali i rane tinejdžerske godine.

Fascinantni čarobni svijet koji je kreirala J.K. Rouling  i avanture njenih glavnih junaka su se najčešće čitale u jednom dahu, i moram priznati neke i po više puta.

Autobiografija Monike Seleš - Forhendom preko mreže života, je potresna i iskrena priča o životu jedne od najboljih teniserki svijeta, i njenoj velikoj borbi nakon nesreće koja joj se dogodila.

Ova knjiga će mi zauvijek biti velika inspiracija, jer zapravo govori o tome kako smo sami sebi najčešće najveći protivnik, i da tek kada pobijedimo sebe - možemo naći istinski mir i ravnotežu u životu.

Životinjska farma Džordža Orvela je jedan je od najinteresantnijih romana koje sam do sada pročitala. Dopalo mi se što na alegoričan i satiričan način, a opet vrlo razumljiv govori o ljudskoj prirodi i manama čovjeka.

Ne čitam previše poeziju, ali su pjesme Vita Nikolića nešto čemu se uvijek vraćam. U nijma je pretočena  boemska duša pjesnika i grada pod Trebjesom, i zbog toga u meni bude posebne emocije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR