15 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

15° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 7°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Forum mladih pisaca KIC-a obilježio pet godina postojanja

Kultura

Comments 0

Forum mladih pisaca KIC-a obilježio pet godina postojanja

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Pred brojnom publikom u sali Dodest grupa pjesnika Foruma mladih pisaca u KIC-u poetsko-scenskim programom obilježila je pet godina okupljanja i rada.

Scenario za performativni poetski program "Prekid, smetnje, test" nastao je iz izbora najnovijeg stvaralaštva Barbare Delać, Luke Boljevića, Jane Radičević, Nikole Ćorca, Milene Radević i Martine Medenice.

Kako navode organizatori, novim zajedničkim nastupom potvrdili su ono po čemu je ova književna grupa već poznata - da i pored međusobno različitih, osobenih poetika, vide potrebu i mogućnost za zajedničko djelovanje pisaca mlađe generacije na domaćoj književnoj sceni.

Naslov "Prekid, smetnje, test" upućuje na situaciju smetnji i prekida TV programa - kad je transmiter aktivan, ali ne emituje, kad se čuje pištanje, a na ekranu televizora se pojave šareni kvadrati, pravougaonici i linije, takozvana test karta. Jana Radičević, koja je osmislila program, objašnjava vezu te situacije sa temom performansa.

"Ono o čemu ovdje prije svega govorimo jesu jezik i govor, kao osnov komunikacije, ali i književnosti. Pokušali smo na ovaj način da istaknemo potrebu za izražavanjem sopstvenih misli, stavova i ideja, ali i međusobnog razumijevanja, kojeg ne može biti ako se ne čuje i drugi, ako nema dijaloga. Ako se svi nadglašavaju i preglašavaju dolazimo do te situacije da poželimo svojevrsnu test kartu i krenemo ispočetka", navela je Radičević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR