10 °

max 16 ° / min 10 °

Utorak

23.04.

16° / 10°

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 11°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Promocija knjige ''Ne daju mi oči da šutim'' u KIC-u

Kultura

Comments 0

Promocija knjige ''Ne daju mi oči da šutim'' u KIC-u

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

KIC “Budo Tomović”, u saradnji sa časopisom KOMUN@, organizuje promociju knjige “Ne daju mi oči da šutim” Šemsudina Gegića, poznatog spisatelja, dramaturga, pozorišnog, televizijskog i filmskog reditelja.

Promocija će biti održana u četvrtak, 12. marta, u sali Dodest, u 19 sati.

Na promociji će pored autora govoriti: Željko Rutović, direktor Direktorata za medije, recezent knjige i publicista, Hadžem Hajdarević, predsjednik Udruženja pisaca Bosne i Hercegovine,  Draško Došljak, univertizetski profesor i književnik, i Amer Ramusović, direktor časopisa KOMUN@ koja je izdavač ove knjige.

U okviru muzičkog programa nastupiće violinistkinja Amila Ašimović, učenica Srednje muzičke škole “Andre Navara”. Moderator večeri je publicista i doajen crnogorskog žurnalizma Dragan Mitov Đurović.

“Dvadeset i šest priča ove knjige stoje same za sebe. Svaka je „uramljena“ i zaokružena. Kad pročitate jednu - druga može da čeka. Ali, taman onoliko da proživimo sadržaj prve. I sve tako redom. Do kraja. Kada sklopite posljednju stranicu dvadeset i šeste priče shvatite da su one ukupnost Gegićeva smještena u jedan veliki ram koji sve ove priče čvrsto drži i tematski i sadržinski.” napisao je u predgovoru prof. dr Draško Došljak

Šemsudin Gegić rođen je 1951. godine u Dolina Zavidovići, diplomirao je na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. Autor je više od deset pozorišnih drama koje su izvođene širom našeg regiona. Svoje kratke priče i poeziju objavljuje u časopisima, novinama, a najčitaniji je autor prestižnog bosanskohercegovačko-američkog portala Kliker.info. Najduži period svoga života proveo je u Sarajevu, a nakon 2018. godine živi i stvara u Milanu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR