21 °

max 21 ° / min 12 °

Četvrtak

01.10.

21° / 12°

Petak

02.10.

23° / 15°

Subota

03.10.

27° / 18°

Nedjelja

04.10.

22° / 20°

Ponedjeljak

05.10.

22° / 18°

Utorak

06.10.

20° / 16°

Srijeda

07.10.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bogdanović: Izvanredno višedecenijsko djelo Tatara nosi pečat domovine CG

Izvor: Foto:Screenshot

Kultura

Comments 0

Autor: Antena M

  • Viber

Bogdanović: Izvanredno višedecenijsko djelo Tatara nosi pečat domovine CG

Povodom smrti istaknutog crnogorskog umjetnika, slikara Vojsilava Voja Tatara ministar kulture Aleksandar Bogdanović uputio je telegram saučešća.

''Žalim zbog smrti istaknutog crnogorskog umjetnika Voja Tatara, koji je stvaralačkim opusom dao nemjerljiv i prepoznatljiv doprinos crnogorskoj likovnoj umjetnosti. Njegovo bogato i izvanredno višedecenijsko djelo nosi pečat domovine Crne Gore i rodnog cetinjskog kraja.

Tokom duže od šest decenija umjetničkog rada, temeljno, istrajno i neumorno istraživao je i interpretirao ljepote crnogorskog pejzaža i ceklinskog kamena, ostajući tako do kraja posvećen i vjeran svom zavičaju. Taj čudesni svijet koji je stvorio Vojo Tatar potvrđena je vrijednost i trajno nasljeđe crnogorske kulture, a uz ostale velikane naše likovne umjetnosti poslijeratnog perioda, biće i snažan oslonac i putokaz generacijama umjetnika koje dolaze. Uz zahvalnost velikom umjetniku na pregalaštvu i stvaralačkim dostignućima, njegovoj porodici, prijateljima i umjetničkoj zajednici upućujem izraze iskrenog saučešća'', naveo je Bogdanović u telegramu. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR