12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Tivat u doba korone: Izložba dokumentarne fotografije Dalibora Ševaljevića

Kultura

Comments 0

Tivat u doba korone: Izložba dokumentarne fotografije Dalibora Ševaljevića

Autor: Antena M

  • Viber

Kako je izgledao Tivat u doba korone, kako se organizuje život u epidemiji, šta su bili uobičajeni prizori i kako organizovati funkcionisanje grada u izolaciji – biće moguće vidjeti na izložbi dokumentarne fotografije "Tivat u doba korone", autora profesionalnog fotografa Dalibora Ševaljevića, saopšteno je iz Opštine Tivat.

Kako je navedeno, izložba će biti otvorena u srijedu, 17. juna u 20 sati u galeriji Javne ustanove "Muzej i galerija" Tivat. Izložbu će otvoriti predsjednik Opštine Siniša Kusovac.   

Izložbu čini selekcija od 46 fotografija odabranih iz korpusa kojim je Dalibor Ševaljević dokumentovao trenutke i momente epidemije koronavirusa u Tivtu koji će, kako je navedeno, ostati važno svjedočanstvo moći sile jače od čovjeka ali i ujedinjenih ljudskih napora da se ta sila pobijedi.    

On je tokom dva i po mjeseca svojom kamerom predano bilježio tivatske pejzaže, izmijenjene životne situacije, to autentičnije trenutke i lice grada u danima izolacije koje će svi pamtiti kao posebne.

"Razmišljao sam o tome kako ja lično mogu da doprinesem ovoj situaciji i došao do toga da bi bila dobra ideja da Tivat kontinuirano fotografišem upravo u doba vladavine novog koronavirusa", kaže Ševaljević.

Svaki dokumentarni zapis dobija na značaju i ima veću težinu kad se napravi dovoljna vremenska ili prostorna distanca od vremena kada su foto zapisi nastajali, pa će i ovaj material predstavljati svjedočanstvo vremena, konzervans ovog doba i kolektivno sjećanje, naveli su iz Opštine i dodali:

"Možemo samo da nagađamo reakcije publike kada za nekih 30 ili 50 godina pogledaju ove fotografije, onda kada ne bude više bilo ni ovakvih automobila, telefona, odjeće i okolnosti poput epidemije".

Profesionalni fotograf Dalibor Ševaljević do sada je imao 4 samostalne i učestvovao u 70 kolektivnih izložbi fotografija.

 

 
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR