10 °

max 15 ° / min 9 °

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kreće kampanja Aktiviraj se za kulturu

Kultura

Comments 0

Kreće kampanja Aktiviraj se za kulturu

Autor: Mirjana Dragaš

  • Viber

Generalni sekretarijat Vlade Crne Gore, Sektor za informisanje javnosti o Evropskoj uniji i procesu pristupanja EU, u saradnji sa Ministarstvom kulture, pokreće kampanju „Aktiviraj se za kulturu – crnogorska baština dio evropskog nasljeđa“, povodom 12. avgusta, Međunarodnog dana mladih.

''Ovaj datum obilježava se od 2000, kada je Generalna skupština Ujedinjenih nacija u svojoj rezoluciji prihvatila preporuku Svjetske konferencije ministara za mlade da 12. avgust bude proglašen Međunarodnim danom mladih'', navode iz Vlade.

Cilj ovogodišnje kampanje, koja se realizuje u okviru projekta ME4EU, koji finansira EU, kako kažu, je da zainteresuje mlade ljude iz Crne Gore, uzrasta od 18 do 30 godina, za kulturnu baštinu i crnogorsko kulturno nasljeđe, ali i da im pokaže da je crnogorska kulturna baština neodvojiv dio evropske kulture.

U okviru kampanje, u srijedu, 12. avgusta u 12.00 sati će biti organizovan online kviz o poznavanju crnogorske kulture i kulturnih znamenitosti, u kom će moći da učestvuju svi zainteresovani mladi ljudi iz Crne Gore. Kvizu će se pristupati putem linka koji će, uz instrukcije za učešće, biće objavljen na društvenim mrežama @me4eu u narednih nekoliko dana.

Pet najboljih učesnika kviza biće nagrađeno trodnevnim obilaskom crnogorskih kulturnih znametnitosti, uz boravak u nekoj od turističkih destinacija u Crnoj Gori. Trodnevni boravak biće obezbijeđen za nagrađene, kao i za još jednu osobu koju žele da obraduju boravkom u crnogorskim turističkim centrima.

''Kampanju „Aktiviraj se za kulturu – crnogorska baština dio evropskog nasljeđa“ podržali su i naši uspješni pisci, glumci i muzičari. Njihove poruke, kao i detalji u vezi sa kvizom, biće objavljeni na nalozima @me4eu na Facebooku, Instagramu i Twitteru'', navode u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR