8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sjutra počinju Ratkovićeve večeri poezije

Kultura

Comments 0

Sjutra počinju Ratkovićeve večeri poezije

Izvor: Radio Bijelo Polje

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Ratkovićeve večeri poezije 50. po redu, počinju sjutra u Bijelom Polju i trajaće do 5. septembra. Iako se najznačajnija pjesnička manifestacija u Crnoj Gori, ove godine održava u uslovima pandemije korona virusa i u uz preporuke NKT-a, to neće umanjiti njen značaj.

Ovogodišnja manifestacija okupiće oko 70 učesnika kazao je za Radio Bijelo Polje Kemal Musić, direktor JU Ratkovićeve večeri poezije.

Musić je naveo da će program biti održani u Kući Rista Ratkovića, Centru za kulturu, ali i online, putem Zoom aplikacije.

“Svečano otvaranje Ratkovićevih večeri poezije zakazano je za sjutra u 19 časova u Centru za kulturu, ali će u 10 sati biti organizovana “Kafa sa piscem”, program u kom učesčstvuju najeminentniji kulturni stvaraoci sa kojima će razgovarati novinar Vanja Kovačević.

Ovogodišnje Ratovićeve večeri poezije su u znaku izdavačke djelatnosti, pa će sjutra biti organizovana promocija sabranih djela Rista Ratkovća, njegov roman Nevidbog, drama Zoraj, izbor poezije i kratkih priča, kao i biobibliografija i zbornik radova sa naučno stručnog skupa, koji će biti održan u okviru Ratkovićevih večeri poezije”, istakao je Musić.

Musić je izrazio žaljenje što na Ratkovićevim večerima poezije neće učestvovati poznata poljska nobelovka Olga Tokačuk, koja je zbog aktuelne epidemiološke situacije, odložila dolazak u Bijelo Polje.

''Očekujemo, prije svega značajne univerzitetske profesore, doktore nauka iz Crne Gore koji će biti prisutni na manifestaciji, dok će učesnici iz regiona u program uključivati putem Zoom aplikacije, a broj učesnika ove godine, s obzirom na epidemiološku situaciju, kretaće se od 50 do 70.
Ratkovićeve večeri poezije nijesu isključivo pjesnička manifestacija, nego prije svega kulturna manifestacija, jer organizujemo likovne, muzičke i druge sadržaje koji nijesu pjesnički”, istakao je direktor JU Ratkovićeve večeri poezije.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR