9 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sjutra počinje FIAT

Kultura

Comments 0

Sjutra počinje FIAT

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Festival internacionalnog alternativnog teatra će sjutra  u 21 sat, u okviru glavnog teatarskog programa, na platou ispred KIC-a „Budo Tomović“, svečano otvoriti multimedijalni performans „Elementali“ autora Slobodanke Bobane Dabović Đurić, Bojane Popadić i Nikole Radonjića.

Kostime je uradila Marta Garčević.

Performans, kako je saopšteno, predstavlja simbiozu muzike, buto plesnog performansa, kao i instalacija.

On je,  navode, na izvjestan način, lament čovjeka nad sobom i njegovom nesrećnom egzistencijom ali i pokušaj da se šamanski, zajedno s publikom, postigne iscjeljenje i novi početak, rađanje iznova.

U okviru pratećeg književnog programa FIAT-a, na krovnoj terasi KIC-a “Budo Tomović”, od 22 sata, biće predstavljena poezija za gledanje i slušanje “PoVid-19”, bosanskohercegovačkog autora Ahmeda Burića.

Prateći likovni program, na krovnoj terasi KIC-a “Budo Tomović”, počinje izložbom “Malo cetinjsko bijenale”, umjetnice Milene Živković, i sastoji se od niza intervencija u javnom prostoru Cetinja. Predstavlja omaž Cetinjskom bijenalu i evociranje uspomena na jednu od najvažnijih manifestacija umjetnosti u Crnoj Gori. Radovi su promjenjivog formata, foto dokumentacija intervencija.

Kako se navodi u saopštenju, u okviru FIAT kreativnih industrija, takođe, na krovnoj terasi KIC-a “Budo Tomović”, publika će prisustvovati zanimljivoj prezentaciji brazilske poslastice “brigadeiro” - “Čokolatisima”, dok će u oviru “FIAT vrtlarstva snova”, autorka Vjera Nikolić izložiti jastuke od scenskog kepera koji je “učestvovao” u mnoštvu FIAT-ovih predstava sa rukom pisanim imenima njihovih aktera, i biljke koje su simbol brižnosti i trajanja i koje predstavljaju svojevrstan poziv na njegovanje i sanjanje umjetnosti i buđenje u svijetu kakav želimo.

Klasično radijsko FM Mirda žanrovsko pretumbavanje, počinje od 23 sata, na krovnoj terasi KIC-a “Budo Tomović” - u ključu Geschmackssache / It’s a matter of taste / Pitanje je ukusa ili jednostavnim foršpanom rečeno – More of Everything 4 Everybody, s pregrštom muzičkih bisera koji ne priznaju vremensku distancu.

"Napomena: Kako bismo ispoštovali mjere Instituta za javno zdravlje Crne Gore, a imajući u vidu veliko interesovanje publike, zarad demokratičnosti i otvorenosti našeg Festivala, čiji su programi, kao i do sada, besplatni, zamolili bismo cijenjene posjetioce, da dolaze u grupi do 100 ljudi, 15 minuta prije početka programa FIAT-a. Time se ne bi stvarala gužva, i publika bi nesmetano ulazila i zauzimala svoje mjesto. Nema onlajn rezervacija ili sličnih procedura. Nošenje zaštitnih maski, držanje socijalne distance i dezinfekcija ruku obavezni su! Budite odgovorni, čuvajte druge od sebe.

Ne zaboravite da posjetite i naše profile na društvenim mrežama, a za detaljne informacije tu je svakako i naša web stranica www.fiat-montenegro.org, kao i aplikacije za Android i iOS uređaje, na kojoj možete naći detalje svih festivalskih programa", naveli su organizatori. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR