8 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 16°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Program za sedmi dan FIAT-a

Kultura

Comments 0

Program za sedmi dan FIAT-a

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Večeras će u okviru teatarskog dijela programa, u 20 sati na košarkaškom terenu u Njegoševom parku, biti izvedena češka dječja predstava “Noga u gipsu”, u režiji Dominike Špalkove.

Ovo je priča o mladoj djevojci Jasmini koja je voljela da skače i pleše, originalna produkcija o nepokolebljivoj želji za kretanjem i plesom. Jednog dana, međutim, doživi nesreću. Počinje da posmatra sve oko sebe što se kreće i pleše. Ovdje počinje pustolovina mašte i ljubavi prema igri koja miješa fantaziju i stvarnost! Ovo je snažna i emotivna priča o radosti kretanja za djecu i djecu u nama. U predstavi igraju: Jazmina Piktorova i Jana Bačova Kroftova.

Kako se navodi u saopštenju, večeras će, takođe, biti promovisana knjiga poezije i proze “Za dah Zadah”, crnogorske glumice Gordane Mićunović, u 22 sata na krovnoj terasi KIC-a “Budo Tomović”.

Promocija knjige je koncipirana kao mini performans „Naša mladost preskače zidove“ u kojem učestvuje troje mladih ljudi: Nina Golubović, Tijana Krunić i Matija Đukanović.

Nakon promocije premijerno će biti prikazan kratki film „By my Lane“, po ideji Gordane Mićunović.

Film „By my Lane“ povezan je s knjigom, ali ga možemo posmatrati kao zaseban projekat. Posvećen je pojedincu koji uspijeva da prihvati sebe nakon mnogo suočavanja, samoće i odricanja. Pojedinac koji se mijenja na svim nivoima, duhovnim i racionalnim, utiče na drugog pojedinca, jer je to najbolja promjena u koju vjeruje, navodi se u saopštenju. 

U realizaciji filma učestvovali su i Danijela Radulović i Marija Nikčević (koncept i realizacija). Uloge tumače: Gordana Mićunović, Radmila Jaramaz, Nina Golubović, Tijana Krunić, Matija Đukanović. Film je rađen u produkciji NVO Fikus.

U 23 sata, na krovnoj terasi KIC-a “Budo Tomović”, nastupiće DJ Todoro koji će posjetioce provesti kroz melanž elektro pop indi mejnstrim hitova 70’/80’/90’ s malo začina ex-YU scene.

U okviru programa „Film u ponoć“, biće prikazana dva kratkometražna igrana filma: „Glava puna radosti“ (18'), reditelja Branislava Milatovića i „Artist and investigator“ (12'), reditelja Danila Marunovića.

"FIAT književni, muzički, likovni i programi iz oblasti kreativnih industrija biće prenošeni uživo preko video platforme YouTube, na sajtu, kao i na našim kanalima na društvenim mrežama. 

Zbog demokratičnosti i transparentnosti u učešću publike u programima, ne postoji mogućnost onlajn prijave ili rezervacije za programe FIAT-a. Prednost imaju posjetioci koji se pojave najkasnije 15 minuta prije početka programa na ulazu u festivalske prostore na krovnoj terasi KIC-a "Budo Tomović" i košarkaškom terenu u Njegoševom parku. Tako će biti izbjegnuta gužva i epidemiološki rizik. U gledalištu ima stotinu mjesta", naglašavaju organizatori.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR