16 °

max 21 ° / min 8 °

Subota

31.10.

21° / 8°

Nedjelja

01.11.

21° / 9°

Ponedjeljak

02.11.

20° / 8°

Utorak

03.11.

21° / 10°

Srijeda

04.11.

21° / 10°

Četvrtak

05.11.

22° / 11°

Petak

06.11.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Film Nikole Vučinića ''Velika dostignuća'' na festivalu u Grčkoj

Kultura

Comments 0

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Film Nikole Vučinića ''Velika dostignuća'' na festivalu u Grčkoj

Kratkometražni igrani film „Velika dostignuća“, u režiji Nikole Vučinića, biće prikazan u međunarodnoj takmičarskoj selekciji studentskog filma na 43. izdanju Drama International Short Film Festivala, koji će biti održan u Grćkoj  od 20. do 26. septembra.

Međunarodni festival kratkog filma u Drami vodeći je grčki festival kratkog filma i mjesto okupljanja filmskih stvaralaca i profesionalaca u industriji. Festival predstavlja vodeća vrata Grčke i Jugoistočne Evrope ka najprestižnijim svjetskim nagradama za kratki film, a nominovani filmski stvaraoci na festivalu imaju priliku da se kvalifikuju za European Film Awards.

Vučinićev film prati grupu pacijenata jedne psihijatrijske bolnice, koja ostaje zaglavljena u gradiću Bigrenica čiji su stanovnici mahom starije osobe. Jedan od pacijenata, koji izrazito liči na lokalnog gradonačelnika, uspijeva pobjeći zdravstvenim radnicima i otići na svečano otvaranje zabavnog parka, koji bi trebalo da bude gradski projekat vijeka i da privuče brojne turiste. Uloge tumače: Pavle Ilić, Marija Backović, Stefan Vuković, Vojin Jokić, Boban Čvorović.

„Velika dostignuća“ ostvarenje je realizovano u produkciji Fakulteta dramskih umjetnosti Cetinje, a podržao ga je i Filmski centar Crne Gore. Film je premijerno prikazan na Sarajevo film festivalu, a crnogorska publika imala je priliku da ga pogleda na nedavno završenom FIAT-u.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR