14 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bajku životom pravimo: Održana premijera velike istorijske slikovnice

Kultura

Comments 0

Bajku životom pravimo: Održana premijera velike istorijske slikovnice

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Premijera velike istorijske slikovnice "Bajku životom pravimo" (6+), koju je po tekstu Stevana Koprivice i Dragane Tripković režirao Ferid Karajica, održana je u subotu 24.10. sa početkom u 12 sati - u Velikoj sali KIC-a, saopšteno je iz Gradskog pozorišta Podgorica. 

"Ja sam presrećan radom u Gradskom pozorištu. Dugi niz godina smo saradnici. Sa druge strane sam veoma srećan što u predstavi učestvuju dvije generacije studenata FDU-a čiji sam ja takođe profesor. Lijepo je vidjeti tu mladost na sceni koja diže ovu predstavu na jedan ljepši i značajniji nivo. Divno je što su dobili gostoprimstvo Gradskog pozorišta.

Nadam se da će i djeca i odrasli voljeti ovu predstavu i poruke koje ona nosi. Detalji iz života junaka koji su obilježili epohe istorije Crne Gore su veoma plemeniti. Dakle tu je ideja gradnje, ideja pozorišta, ideja ljubavi, slobodnog čovjeka i pravo djece na jedan ljepši, pravedniji i zanimljiviji svijet. To su vrijednosti koje su istaknute u prvi plan, koje naš život čine dostojanstvenijim, a u vrijeme ove korone postaju još očiglednije", istako je reditelj predstave Ferid Karajica.

U predstavi igraju: Davor Dragojević, Danica Rajković, Lara Dragović, Lazar Đurđević, Marko Rajković, Mirjana Spaić, Pavle Bogojević, Stefan Vuković, Nemanja Todorović, Aleksa Balević, Kristijan Blečić, Maša Božović, Milica Kekić, Una Lučić i Ognjen Sekulić. 

Glasovi: Ivan Crnojević - Branimir Popović, Petar ll Petrović Njegoš - Dušan Kovačević, kralj Nikola l -Mladen Nelević, Blažo Jovanović - Željko Radunović i  Dragan Radulović - Dejan Đonović. 

"Reprizna izvođenja zakazana su za subotu 24.10. u 20h i u nedelju 25.10. sa početkom u 11h i 13h u Velikoj sali KIC-a. 

Ulaznice su dostupne i na biletarnici KIC-a „Budo Tomović“ ili pozivom na broj telefona: 020/ 664-237, radnim danima od 9 do 20 sati i vikendom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati.

Izvođenje predstava će se održati uz strogo poštovanje mjera koje su donijeli Nacionalno koordinaciono tijelo i Institut za javno zdravlje.  

Projekat se realizuje u saradnji sa Fakultetom dramskih umjetnosti sa Cetinja i uz pomoć Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada", saopšteno je iz Gradskog pozorišta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR