11 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Festival City Groove početkom decembra u centru Podgorice?

Izvor: Portal Analitika

Kultura

Comments 0

Festival City Groove početkom decembra u centru Podgorice?

Izvor: Portal Analitika

Autor: Antena M

  • Viber

Direktor festivala City Groove, Dragan Bulajić, za Portal Analitika najavljuje da postoji nada da početkom decembra bude organizovan festival City Groove u centru Glavnog grada.
 
On je kazao i da će ako uspiju da organizuju festival, on biti besplatan, zbog sveopšte loše situacije izazvane pandemijom korona virusa.

ANALITIKA: Kada ste objavili da je koncert Zucchera pomjeren za 28. maj 2021. kazali ste da ovogodišnji festival City Groove nije otkazan i da ćete pokušati da ga realizujete do kraja godine. Kakva su Vam sad očekivanja?

BULAJIĆ: Pa, postojao je jedan period kad je epidemiološka situacija bila prilično dobra, ali su taj period obiljeležili izbori, predizborni i postizborni skupovi, tako da smo se povukli i čekamo sljedeću epidemiološku šansu. Kroz razgovore sa kolegama iz regiona i sa epidemiolozima, vjerujemo da postoji nada da početak decembra bude miran i da tada napravimo festival, poštujući sve propisane mjere.

ANALITIKA: Vidimo najavu da je i Glavni grad raspisao tender za decembarske dane na trgu, kao i za doček Nove godine, imate li neke dodatne informacije?

BULAJIĆ: Odgovorno. Niko ne može znati što će se dešavati i zato se trebamo nadati, optimistički. Najlakše je ne raditi ništa i čekati da prođe, ali u takvom razmišljanju ne vidim smisao.

ANALITIKA: Možemo li onda očekivati isti format festivala i da li ste donijeli odluku o novoj lokaciji?

BULAJIĆ: Ako uspijemo da organizujemo festival, ove godine smo odlučili da bude besplatan, zbog sveopšte loše situacije izazvane pandemijom. Organizovali bi ga u centru grada. Kada govorimo o formatu, biće određen epidemiološkom situacijom i mogućnošću angažovanja umjetnika, tj. mogućnošću njihovog bezbjednog dolaska i povratka kući. Imamo preliminarne dogovore sa mnogo više izvođača nego što nam realno treba, ali smo i oni i mi svjesni da je to neminovno u ovom periodu limita po raznim osnovama.

ANALITIKA: S obzirom na to da je muzička industrija jedna od najugroženijih, da li ste dobili neku pomoć od Vlade i vaših partnera?

BULAJIĆ: Koncertna industrija je potpuno stala i posljednji koncert koji smo organizovali je bio nastup Gibonnija u Bemax areni, u decembru prošle godine. Od tada, kroz naš račun su prošle samo subvencije Vlade za zapošljene u našoj agenciji. U dogovoru sa Prvom bankom smo reprogramirali kredit koji imamo i nadamo se da će konačno biti nađeno neko zdravstveno rješenje i da će sve opet krenuti.

ANALITIKA: Vidjeli smo da su neki festivali rađeni onlajn. Vidjeli smo i projekat koji je pomognut od strane Vlade, a kojim je rađena promocija destinacije. Te nastupe je do sada vidjelo više od milon ljudi. Da li ste Vi razmišljali o nečem sličnom?

BULAJIĆ: Za mene lično kažu da sam sjajan prodavac i da ne postoji ništa što ne mogu prodati. Čak su pravili i viceve, jer sam jedan od rijetkih Crnogoraca koji je svoj auto prodao u Njemačku, ali imam blokadu u glavi i mogu prodati samo ono u šta lično vjerujem da je - dobro. 

U takve i slične projekte ne vjerujem. Ako se sjećate da smo na pres konferenciji sa Simple Minds, članovima benda poklonili monografije Crne Gore i kuvare sa crnogorskim ukusima. Njihovu fotografiju sa monografijama je samo u prvih 15 dana viđelo više od 900.000 ljudi. Dakle ne njihov nastup, već fotografiju sa monografijama - Montenegro. Ali, ja takve uspjehe posmatram kao obavezu i misiju svakog od nas u Crnoj Gori, a ne kao bilo kakav projekat za koji bi posebno trebali dobiti novac.

ANALITIKA: Mnoge izvođače iz regiona zastupate ekskluzivno za Crnu Goru. Da li se čujete s njima i imate li možda neku zanimljivost koju bi mogli podijeliti sa našim čitaocima?

BULAJIĆ: Ovo doba korone nas je nekako dodatno zbližilo, počeli smo više da razgovaramo i o privatnim stvarima, s obzirom na to da je posao stao. Teško je svima. Neki od njih imaju desetine ljudi i porodica čija egzistencija zavisi samo od njihovih nastupa, pa to pravi dodatan pritisak na sve. U Hrvatskoj je bilo dozvoljeno okupljanje do 500 ljudi, pa je recimo Gibonni napravio jedan mali sastav sa Matijom Dedićem, violinom, basistom i bubnjarem. Pa tako nastupaju.

Neki od njih završavaju nove albume... Snimaju spotove i svi čekamo da krene. Ima ćakula, ali se ne smije javno govoriti.

ANALITIKA: Da li ste razmišljali na koji način bi mogli pomoći domaćimizvođačima, sigurno je i njima teško?

BULAJIĆ: Koliko god da se mimoilazimo stilski i organizacijski, mi smo svi jedna porodica koja jede isti hljeb. Sistem spojenih sudova. Vidim da su makar neki radili, u manjim prostorima, ali jesu. Nažalost, svi zavisimo od epidemiološke situacije i primijetićete da su muzičari izuzetno disciplinovani i na nastupima i privatno na ulici. Znaju da samo disciplinom možemo pobijediti, a da samo poslije pobjede nad virusom može sve opet krenuti kao što je bilo. Do tada nam svima zajedno predstoji grčevita borba za život.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR