12 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 9°

Četvrtak

25.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Repertoar KIC-a ''Budo Tomović“ za novembar

Kultura

Comments 0

Repertoar KIC-a ''Budo Tomović“ za novembar

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Kulturno - informativni centar ''Budo Tomović“ nastaviće po važećim NKT - mjerama, tokom novembra programske aktivnosti i na zadovoljstvo publike organizovati nekoliko koncerata, filmskih projekcija, književnih promocija i izložbi.

Kako se navodi u saopštenju u okviru Muzičkog programa organizovaće Treći KIC-ov festival „Stare note - novi zvuci“, kojim promovišu crnogorske tradicionalne pjesme ali i nove, mlade izvođače.

Festival će biti održan, bez publike, 13. novembra uz podršku Radio televizije Crne Gore i Organizacije za zaštitu prava autora muzike Crne Gore (PAM CG).

Nastupiće oko 25 izvođača, a gosti festivala biće: Branka Šćepanović, Tanja Šeter i Zdravko Đuranović.

Ciklus ‘’Mladi talenti“, čiji je cilj afirmacija mladih muzičara na putu njihovog razvoja u profesionalne koncertne izvođače, predstavlja u novembru pijanistkinju Darju Samofalovu, dobitnicu brojnih nagrada na državnim i međunarodnim takmičenjima. Njen solistički koncert biće održan 10. novembra, a repriza koncerta je dan kasnije.

U novembru će predstaviti ukrajinske i crnogorske muzičare na koncertu koji će biti dio manifestacije „Dani mladih ukrajinskih talenata u Crnoj Gori” (2. novembar).

Filmski program obilježiće revija „Zlatne komedije“ VII, a od 17. do 20. novembra KIC predstavlja značajna djela ovog filmskog žanra, među kojima: „Artur“ (1981), „Ludi od ljubavi“ (1997), „U sitne sate“ (1985) i „Glupan i tupan“ (1994).


Od 24. do 27. novembra u KIC-u će biti priređene i večeri CEKUM-ovih biografskih filmova koji govore o životu i djelu znamenitih ličnosti pripadnika manjinskih naroda u Crnoj Gori.

Podržaće projekat Kancelarije za mlade Glavnog grada kojim će biti obilježen Međunarodni dan studenata, kada će biti prikazan film "Društvo mrtvih pjesnika" 16. novembra.

KIC će biti domaćin i Inkluzivnog filmskog kampa “Uhvati film 2020”, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR