15 °

max 15 ° / min 9 °

Subota

05.12.

15° / 9°

Nedjelja

06.12.

16° / 7°

Ponedjeljak

07.12.

12° / 9°

Utorak

08.12.

13° / 8°

Srijeda

09.12.

12° / 11°

Četvrtak

10.12.

11° / 10°

Petak

11.12.

11° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bogdanović povodom smrti Živkovića: Cijelog života neumorno bio privržen crnogorskoj kulturi i kinematografiji

Kultura

Comments 1

Autor: Marija Mitrović

  • Viber

Bogdanović povodom smrti Živkovića: Cijelog života neumorno bio privržen crnogorskoj kulturi i kinematografiji

Ministar kulture Aleksandar Bogdanović uputio je danas telegram saučešća povodom smrti Zorana Živkovića, istaknutog crnogorskog producenta, dugogodišnjeg direktora Filmskog festivala Herceg Novi-Montenegro film festivala, predsjednika Savjeta Filmskog centra Crne Gore i predsjednika Selekcione komisije za izbor crnogorskog kandidata za nagradu Oskar, saopšteno je iz Ministarstva kulture.

"S osjećajem izrazite tuge primili smo vijest o iznenadnom odlasku Zorana Živkovića, našeg velikog i poštovanog prijatelja i kolege, istinskog profesionalca i pregaoca, koji je cijelog života neumorno, s posebnom emocijom i žarom, bio privržen crnogorskoj kulturi i kinematografiji", navedeno je u telegramu saučešća.

Bogdanović je u telegramu istakao i da je Živkovićev producentski angažman ostavio neizbrisiv trag u brojnim filmskim projektima, muzičkim programima, pozorišnim predstavama i domaćim i međunarodnim festivalima i manifestacijama.

"Pored toga, njegovo ime bilo je sinonim za sva kulturno-umjetnička dešavanja u Herceg Novom, gradu u kojem je sa posebnim senzibilitetom i ponosom gradio umjetnički i stvaralački kredibilitet. Pamtićemo ga i kao plemenitu ličnost koja se rijetko srijeće i biti zahvalni za dugogodišnji doprinos razvoju, unapređenju i afirmaciji crnogorske kulture. Uvjereni smo da cjelokupna crnogorska umjetnička i stvaralačka zajednica iskreno žale zbog njegovog odlaska i da saosjećaju sa porodicom u velikom i nenadoknadivom gubitku", navedeno je u telegramu ministra Bogdanovića.

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR