6 °

max 15 ° / min 6 °

Petak

19.04.

15° / 6°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Lara Redžepagić nakon pobjede: Željela sam da pjesmu o našoj divnoj zemlji svi čuju

Izvor: mnemagazin.me

Kultura

Comments 2

Lara Redžepagić nakon pobjede: Željela sam da pjesmu o našoj divnoj zemlji svi čuju

Izvor: mnemagazin.me

Autor: Antena M

  • Viber

Lara Redžepagić s pjesmom ,,Gorsko oko” pobijedila je na Festivala dječje pjesme ,,Naša radost”. Lara je učenica petog razreda podgoričke OŠ ,,21. maj”, odličan je đak i od predmeta, kaže, najviše voli matematiku. Odrasla je u porodici u kojoj svi pjevaju i sviraju, pa kaže da ,,živi s muzikom i voli da pjeva u društvu porodice i sa profesoricom Renatom Perazić”. U razgovoru za MNE magazin priznaje da je imala tremu pred nastup, a da kasnije nisu izostale ni suze radosnice…

Kakav je bio osjećaj kada si čula da si pobjednica festivala ,,Naša radost”?

"Moram priznati da sam ostala bez teksta. Festival je bio divno organizovan. Tek kada je sve prošlo imala sam snažnu reakciju i plakala sam od sreće. Nijesam učestvovala zbog nagrade već sam željela da ovako predivnu pjesmu čuju svi.

Naravno, jako sam srećna što je ova pjesma osvojila nagradu za najbolju kompoziciju jer je to pjesma o našoj divnoj zemlji, koju ja iskreno volim. I zato sam vrlo zahvalna žiriju na ovakvom izboru. Ovu divnu pjesmu je komponovao prijatelj naše porodice iz Kotora, kompozitor Zoran Proročić, aranžman je uradio Aleksandar Saša Tamindžić koji mi je puno pomagao tokom priprema, tekst je napisao Dragan Radulović, uz pratnju našeg najboljeg hora Zvjezdice."

Šta ova pobjeda znači za tebe?

"Znači veliki vjetar u leđa jer je ovo moj prvi javni nastup i iskreno, imala sam veliku tremu."

Šta ti se najviše svidjelo u pjesmi "Gorsko oko”?

"Svaki stih te pjesme je poseban, a meni najdraži “Ona ima slavan glas, istoriju, ali ima i nas” jer smo mi budućnost naše Crne Gore. Odrasla sam uz stihove i emisije Dragana Radulovića jer su se moji roditelji, đedovi i babe, učiteljice i nastavnici, potrudili da nas upoznaju sa stvaralaštvom našeg Dragana Radulovića.

Koliko si se pripremala za ovaj nastup i da li su ti pomogli nečiji savjeti i sugestije?

"Pripremala sam se nekih mjesec dana sa mojom voljenom profesoricom muzike Renatom Perazić, koja mi je bila ogromna podrška i bez koje ne bih uspjela."

Ko su bili tvoji najvjerniji navijači?

"Mama Duda i tata Goran, brat Andrej i sestra Dora, prabaka, bake i đedovi, ujak, tetke i njihove porodice, drugari iz odjeljenja, razredna Branka, ali i bivša učiteljica Dragana…Podrška je baš bila velika."

Kakva je bila reakcija drugara na tvoju pobjedu?

"Dobila sam mnogo predivnih poruka i puno hvala mom društvu iz odjeljenja Vb na velikoj podršci. Takođe, bilo je puno poruka i iz inostranstva, od prijatelja i rodbine."

Ko su ti uzori u muzici, da li imaš još neke hobije?

"Obožavam Tijanu Bogićević, Ninu Badrić, Olivera Dragojevića, Aleksandru Radović, Džibonija… Slobodno vrijeme koristim da ispoljim svoju kreativnost kroz druženje i igru, a pored pjevanja volim da crtam, plešem i glumim…Volim i da igram odbojku."

Da li je muzika nešto čime bi željela da se profesionalno baviš?

"Nijesam sigurna. Volim da pjevam, ali bih voljela da se bavim arhitekturom, slikarstvom ili bankarstvom."

Takođe, učestvovala si u projektu ,,I zdravlje i znanje”. Kakve utiske i poruke nosiš iz tog projekta?

"Predivne. Sa drugarom Vukotom Marsenićem sam učestvovala u izradi video animacije i spota i zaista sam puno i naučila tokom rada. Prije svega, koliko je važno da peremo ruke, održavamo distancu i nosimo maske kako bi sačuvali naše zdravlje. Moram da kažem da mi svi u školi poštujemo pravila i da uopšte nije teško. Hvala svim doktorima što brinu o nama."

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Mikelli

Geni su cudo.Tako se vaspitavaju djeca ,uz ljubav prema zemlji,sjecanje na velikog covjeka,predivnu muziku i aranzman sve upakovano na najljepsi nacin.

Vjera

Preslatka si i bravo lijepa curice od divne porodice Redzepagic.