6 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Treći festival “Stare note - novi zvuci” potvrdio ljepotu crnogorske muzičke tradicije

Kultura

Comments 0

Treći festival “Stare note - novi zvuci” potvrdio ljepotu crnogorske muzičke tradicije

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Treći festival crnogorske narodne pjesme ''Stare note - novi zvuci'' održan je juče na Velikoj sceni Kulturno - informativnog centra “Budo Tomović”.

Kako se navodi u saopštenju, KIC je pokrenuo festival sa željom da sačuva od zaborava i promoviše najljepše izvorne crnogorske note, a ujedno dajući šansu mladim, neafirmisanim pjevačima.

Ove godine na sceni KIC-a blistalo je 15 mladih pjevača: Đina Mićović, Radoje Simonović, Sara Bulatović, Lazar Džudović, Ana Zeković, Milena Pantović, Luka Lukić, Maša Cupara, Nevena Skrobanović, Vukašin Delić, Petar Bulatović, Branka Zečević, Momir Lukovac, Milena Janković i Anđela Vukčević, a pjevali su uz ostalo: “Oj golube”, “Polijeće soko”, “Vasojevka”, “Milica jedna u majke”, “Zapjevala bulbul ptica”, “Crnom Gorom nek’ se čuje”, “Šetajući pored Ljubovića”, itd.

Pjevače je pratio orkestar pod vođstvom Aleksandra Saše Magovčevića, (harmonika), u sastavu: Ivan Peković (harmonika), Miladin Marković (klarinet) Milena Ćuković (flauta), Ivan Stanojević, Miloš Bošković, Jana Radunović, Ivan Papović, Marijana Jelenić (violine), Rade Magovčević (gitara) Nikola Nedeljković (bas gitara) i Boban Popović (bubanj).

Gosti trećeg KIC-ovog festivala bili su popularni pjevači Zdravko Đuranović i Tanja Šeter, a voditelj Miomir Maroš.

Direktorica festivala Snežana Burzan Vuksanović istakla je da je za KIC kao organizatora, ovaj treći Festival “Stare note - novi zvuci” poseban jer je nakon nekoliko odlaganja tokom godine KIC-jubileja, 55. rođendana, ipak održan, da je bio kvaliteniji nego prošli te da je potvrdio ljepotu crnogorske muzičke tradicije. Ona je zahvalila RTCG-u na podršci.

Umjetnički rukovodilac festivala Aleksandar Saša Magovčević potvrdio je da je ovogodišnje izdanje održano uz puno truda, posvećenosti, dobre volje, ali i strpljenja svih učesnika, i pjevača i muzičara i tv ekipe, dodavši da se nada da će četvrti festival biti održan u boljim, lakšim i “normalnijim” uslovima.

"Treći festival crnogorske narodne pjesme “Stare note - novi zvuci” podržali su: Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada, Organizacija PAM CG i TAKT produkcija", navodi se u saopštenju KIC-a.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR