8 °

max 10 ° / min 8 °

Nedjelja

24.01.

10° / 8°

Ponedjeljak

25.01.

10° / 8°

Utorak

26.01.

8° / 2°

Srijeda

27.01.

6° / 0°

Četvrtak

28.01.

8° / 1°

Petak

29.01.

8° / 5°

Subota

30.01.

8° / 2°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Monumenta Montenegrina Vaticana - pokazatelj razumijevanja i dobre saradnje

Kultura

Comments 0

Autor: Jelena Ćetković

  • Viber

Monumenta Montenegrina Vaticana - pokazatelj razumijevanja i dobre saradnje

Miodrag Vlahović, crnogorski ambasador pri Svetoj Stolici, uručio je danas primjerak prvog toma edicije “Monumenta Montenegrina Vaticana” kardinalu Pjetru Parolinu, državnom sekretaru Svete Stolice.

Vlahović je zahvalio domaćinu na kontinuiranoj prijateljskoj podršci i razumijevanju koja je dovela do saradnje sa vatikanskim arhivima i do realizacije prve knjige iz edicije koja je planirana.

Konkordat Crne Gore i Svete Stolice iz 1886, kojem je posvećeno ovo izdanje, je jedan od kamena međaša u viševjekovnom medjusobnom poštovanju i uvažavanju.

Ambasador je, takođe, istakao vrijednost i važnost crnogorske državne tradicije koja se odnosi na zajednički život i saradnju pripadnika raznih konfesija i nacija u našoj zemlji, što je Crna Gora znala da odbrani i sačuva i u najtežim vremenima, i posebno pohvalio odgovoran i konstruktivan odnos Katoličke crkve u našoj zemlji i naših sugrađana iz katoličke zajednice prema Crnoj Gori i njenim temeljnim vrijednostima i interesima.

Kardinal Parolin, čija je posjeta Crnoj Gori u junu 2018, bila prva posjeta jednog državnog sekretara Svete Stolice našoj državi u istoriji, iskazao je interesovanje za aktuelna zbivanja i procese u našoj zemlji i zahvalio na poklonu.

.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR