7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nova knjiga u izdanju Otvorenog kulturnog foruma

Kultura

Comments 0

Nova knjiga u izdanju Otvorenog kulturnog foruma

Autor: Antena M

  • Viber

Knjiga „Mlada crnogorska drama“ objavljena je u izdanju Otvorenog kulturnog foruma sa Cetinja.

Izdavač knjige je Milorad Popović, a urednica izdanja Dragana Tripković.

Knjigu je likovno opremila Suzana Pajović.

Knjiga „Mlada crnogorska drama“ sadrži nove dramske tekstove mlade generacije dramaturga, tek izašlih s Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja, Univerziteta Crne Gore.

Među autorima koji pripadaju novijoj generaciji pisaca su Nikola Tomić, Teodora Kipa, Milo Masoničić, Ana Vujadinović i Marija Mihaljević.

 „Ove nove drame mladih crngorskih autora, izraz su savremenog promišljanja različitih i raznovrsnih motiva u dramskim tekstovima, koji su nastali u posljednjoj deceniji. Veoma je važno u ovom dramskom presjeku prepoznati potencijal savremenog crnogorskog dramskog stvaralaštva. Na taj način ostajemo u prostoru njegovanja naše dramske literature i onoga što mladi ljudi imaju da kažu o današnjici izražavajući se kroz dramski diskurs. Knjiga Mlada crnogorska drama korisna je antologija novih tekstova za pozorište, i na ovaj način mogu lakše doći do potencijalnih inscenacija, čemu pisanje dramskih tekstova i teži u krajnjem obliku“, zapisala je Tripkovć u uvodnom tekstu.

 Drame objavljene u knjzi su „Pčedo“ Nikole Tomića, „Miljenica“ Ane Vujadinović, „Eksplozija bijelih suza“ Mila Masoničića, „Divna“ Đurđe Radulović, „Legenda o Vilhelmu Rajhu“ Teodore Kipe i „Ko zna što se krije iza saksije“ Marije Mihaljević.

 Otvoreni kulturni forum je izdavač koji podržava crnogorsko dramsko stvaralaštvo i knjiga „Mlada crnogorska drama“ je jedna u nizu izdanja savremenog crnogorskom dramskog pisma.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR