8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
KotorArt Don Brankovi dani muzike započeli akciju "Normalno i od mene zavisi!"

Kultura

Comments 0

KotorArt Don Brankovi dani muzike započeli akciju "Normalno i od mene zavisi!"

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

KotorArt Don Brankovi dani muzike započeli su akciju "Normalno i od mene zavisi!” sa ciljem podizanja svijesti i o ličnoj odgovornosti kada se radi o toku pandemije izazvane korona virusom.

Akcija će trajati nekoliko nedjelja a podrazumjeva kratke video klipove istaknutih pojedinaca iz različitih oblasti poput umjetnosti, medija i sporta ali i poštovaoce umjetnosti, istaknute građane Kotora kao i članove festivalskog tima. Te važne riječi i poruke, organizatori će emitovati na društvenim mrežama Festivala, Facebook i Instagram.

Tokom proteklih godinu dana suočeni smo sa užasnim brojevima koji govore o zaraženima i preminulima, a kada se ljudi pretvore u brojeve, iz istorijskog iskustva znamo da nam se ne piše dobro. Normalnost koja je stopirana prošlog marta podrazumjevala je i zdravlje i živote, umjetnost, putovanja, socijalizaciju, druženja, restorane kao i pravo na privređivanje i normalnu ekonomiju. Sve je to stopirano, zaustavljeno i stavljeno na čekanje. Zato želimo da sa ljudima punih imena i prezimena skrenemo pažnju da to čekanje zavisi i od nas pojedinačno i iako će nova normalnost morati uzeti u obzir i posledice izazvane pandemijom, želimo da vjerujemo da će ta nova pravila ponašanja koja nas čekaju nakon pandemije uključivati sve te aspekte života koji nam svima toliko nedostaju. - dio je video klipa koji je postavljen na društvene mreže festivala, kao uvod u akciju, ispričan od strane osnivača i direktora Festivala, pijaniste i univerzitetskog profesora Ratimira Martinovića.

Martinović je istakao da se vakcinisao i revakcinisao i time "kupio, ne samo malo zdravlja već i malo slobode da živi jednim dijelom onu normalnost kojoj se nadamo".

U ime zdravlja i nove normalnosti Festival poziva sve zainteresovane da se uključe u ovu akciju i da je podjele sa onima za koje smatraju da je važno da čuju njene poruke.

"Nadamo se da ćemo se preko ljeta vidjeti i u Kotoru, a to jednim dijelom zavisi i od nas i od vas." - poručuju iz organizacionog tima Festivala.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR