8 °

max 15 ° / min 7 °

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 5°

Ponedjeljak

22.04.

14° / 8°

Utorak

23.04.

10° / 9°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

10° / 6°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Koncert AJS kvarteta  u KIC-u

Kultura

Comments 0

Koncert AJS kvarteta u KIC-u

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Džez sastav Albanian Jazz Society Quartet (AJS Quartet) gostovaće u okviru manifestacije “Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori – JAM 2021”, u srijedu, 7. aprila, u velikoj sali KIC-a, u 17 sati. Čine ga ugledni muzičari iz Tirane: pijanista i kompozitor Gent Rushi (Gent Ruši), saksofonista i flautista Ermal Rodi, Bubnjar Emiljan Dhimo (Emiljan Dimo) i kontrabasista Roni Gjura, navodi se u saopštenju KIC-a.

Kvartet AJS je jedan od najpopularnijih džez sastava u Albaniji. Muzičari koji ga čine sviraju zajedno već deset godina. Udružene ideje i iskustva ovih umjetnika čine njihovu muziku i nastupe veoma zanimljivim i originalnim. Njihova muzika se sastoji od širokog spektra isprepletenih stilova, a svaki od muzičara-instrumentalista donosi specifične boje savremenog balkanskog džeza.
Na svakom koncertu kvarteta AJS osjeća se snažna energija koju publici prenosi kroz svoje temperamentno i virtuozno muzičko izvođenje i doprinosi kompletnom umjetničkom utisku.

U sklopu benda ili kao pojedinci, muzičari kvarteta AJS održali su brojne koncerate, kako u Albaniji tako i na mnogim džez događajima širom svijeta; između ostalih vrijedi pomenuti njihove turneje na festivalima u Kini i Evropi i koncerte na umjetničkom festivalu “Tianchang” u Pekingu, Festivalu “Džez u Albaniji” na kojem su nastupili više puta, džez festivalu “Roccella” u Italiji i Petrovac Jazz Festival u Crnoj Gori.

Kvartet AJS je osnovao prvo udruženje albanskih džez muzičara. Oni svake godine organizuju događaj „Balkan Jazz ShowCase“ gdje učestvuju muzičari sa Balkana, i šire. Ovi muzičari daju veoma dragocjen doprinos džezu u Albaniji, baveći se takođe i pedagoškim radom na Univerzitetu umjetnosti u Tirani. Kroz navedene djelatnosti oni pružaju podršku mladim muzičarima u školi i tokom vanškolskih aktivnosti, uključujući ih u svoje muzičke projekte.

Shodno odluci Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti broj mjesta je ograničen (Velika sala do 50 mjesta), a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno!
Besplatne ulaznice se mogu preuzeti svakog radnog dana od 9 do 18 sati na biletarnici KIC-a.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR