8 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Promocija zbornika ''Size zero/mala mjera V'', u KIC-u

Kultura

Comments 0

Promocija zbornika ''Size zero/mala mjera V'', u KIC-u

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Zbornik ''Size zero/mala mjera V'': Politika i poetika ženskog pisma - komparativne perspektive biće predstavljen u KIC-u „Budo Tomović” u ponedjeljak, 10. maja u sali DODEST od 19 sati.

O knjizi će govoriti jedna od urednica knjige Aleksandra Nikčević-Batrićević i spisateljica Dragana Kršenković-Brković.

Zbornik, koji su uredile Sanja Runtić i Aleksandra Nikčević - Batrićević, sadrži jedanaest radova u kojima autorke/i iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije analiziraju savremene ženske književne prakse nastale unutar različitih nacionalnih književnosti (crnogorske, hrvatske, srpske, američke, britanske i irske), propitujući odnos ženske poetike i savremene stvarnosti i ukazujući na nove komparativne mogućnosti pristupa ženskoj estetici iz transistorijske i transnacionalne perspektive.
Glavni cilj studije je, kako kažu urednice zbornika u njegovom predgovoru, „ukazati na potencijal ženskog pisma da potakne kulturno-kritički dijalog i dekonstrukciju diskurzivnih praksi koje generiraju nejednakosti i ugnjetavanja“ kako bi se novi ženski glas pridružio ne samo politici roda nego i drugim oblicima društveno-političke borbe za ravnopravnost kako na lokalnom, tako i na globalnom planu.
Riječ je o petom izdanju zbornika „Size Zero/Mala mjera“ koji kontinuirano afirmiše feminističke književno-teorijske pristupe u istraživanju ženskog pisma,navodi se u saopštenju.

Shodno odluci Instituta za javno zdravlje broj mjesta u publici je ograničen, a dezinfekcija ruku, fizička distanca i nošenje zaštitnih maski u svim javnim zatvorenim prostorima je obavezno, naglašavaju iz KIC-a.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR