Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Doslovce pucao kamen: Hrvatski muzičari oduševljeni Crnom Gorom, obradili i naše tradicionalne pjesme

Kultura

Tag Video
Comments 0

Doslovce pucao kamen: Hrvatski muzičari oduševljeni Crnom Gorom, obradili i naše tradicionalne pjesme

Autor: Antena M

  • Viber

Mješoviti pjevački zbor "Sempre Allegro" iz Rijeke gostovao je u našoj zemlji nekoliko dana. Koliko je njihov repertoar oduševio ovdašnju publiku, toliko su naš krajolik i mentalitet ostaviti utisak na muzičare.

Na njihovim službenim glasilima objavili su danas da su se "srećno i s nostalgijom vratili iz prekrasne Crne Gore. Hvala domaćinima na sjajnoj organizaciji, na toplom prijemu i gostoprimstvu. Do sljedećeg susreta."

Ovaj vrsni sastav pokazao je publici u Podgorici i na Cetinju riječku i istarsku muzičku baštinu... ali ih i kupio izvedbom spleta crnogorskih izvornih pjesama koje je uvježbao samo za ovu priliku.

Dirigentkinja i osnivačica hora, prof. Helga Dukarić Dangubić kazala je da nije mogla sanjati da će jednog dana pisati partiture za kamen.

"Ponos i sreća do neba. Posebno smo zadovoljni jer smo u kratkom razdoblju uspjeli obraditi crnogorske pjesme koje su izazvale veliko oduševljenje. Ne znam kako bih reagovala da mi je neko reako da ću jednog dana svirati kamenjem na koncertu. Nadrealno i divno. Kamen je pucao i letio."

Mini turneja pjevačkog zbora nastala je u organizaciji Saveza Crnogoraca Hrvatske, Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorice i Turističke organizacije Prijestonice Cetinje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR