16 °

max 16 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

16° / 8°

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

18° / 9°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Koncert Amire Medunjanin 30. septembra u KIC-u

Izvor: Edvin Kalić

Kultura

Comments 0

Koncert Amire Medunjanin 30. septembra u KIC-u

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Sarajevska diva sevdaha Amira Medunjanin prirediće koncertnu promociju svog novog albuma “For Him and Her”, u četvrtak, 30. septembra u Kulturno – informativnom centru “Budo Tomović” u 20 sati.

Kako se naqvodi u saopštenju album “For Him and Her” je posvećen legendama narodne muzike Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić. Snimljen je u Bostonu (SAD) u studiju Big BlueSound, a dio instrumenata sniman je i u Beogradu i Mostaru (Studio Coda i Mostar Rock School). Na albumu su učestvovala eminentna muzička imena: Shyrkhan Agabeyli (bas), Bojan Zulfikarpašić (perkusije i Moog Matriarch), Predrag Vasić (gitare i mandolina), Ismail Lumanovski (klarinet), Mustafa Šantić (harmonika), Vladimir Ćuković (violine) i Pantelis Stoikos (truba). Album je objavljen u izdanju “Croatia Records” i nalazi se među 10 najboljih albuma ugledne godišnje liste “World Music Charts Europe”.

Produkciju potpisuju Bojan Zulfikarpašić i Amira Medunjanin, naslovna fotografija djelo je Vojislava Đorđića (Town Hill Colony), dok je za likovno oblikovanje zaslužan Tarik Zahirović (Ideologija, Sarajevo).

Amirin potez s ovim albumom korespondira uspješno u više pravaca. U prvom to je njen omaž omiljenim pjevačima i pjesmama koje su ih proslavile, u drugom, daleko važnijem je, da su upravo njenim angažmanom Silvana Armenulić i Toma Zdravković podignuti na pijedestal prvaka narodne muzike druge polovine prošlog vijeka, i treći je da te pjesme uistinu zvuče univerzalno i vanvremenski u Amirinoj interpretaciji.

Na koncertu u KIC-u, Amiru Medunjanin pratiće ansambl u sastavu: Antonio Vrbički (harmonika), Atilla Aksoj (gitara) i Riad Guzin (bas).

Ulaznice se od 27 septembra mogu kupiti na biletarnici KIC-a radnim danima od 9 do 15 sati po cijeni od 15 eura.

Shodno odluci IJZCG broj mjesta je ograničen, a posjete kulturnim događajima moguće su samo ukoliko posjedujete jedan od četiri dokaza iz Nacionalne digitalne COVID potvrde, navode iz KIC-a.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR