2 °

max 4 ° / min -5 °

Subota

22.01.

4° / -5°

Nedjelja

23.01.

4° / -4°

Ponedjeljak

24.01.

-0° / -6°

Utorak

25.01.

3° / -6°

Srijeda

26.01.

7° / -2°

Četvrtak

27.01.

6° / -2°

Petak

28.01.

7° / 0°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Promocija antologije Olujna polja poezije

Kultura

Comments 0

Promocija antologije Olujna polja poezije

Autor: Antena M

  • Viber

Promocija antologije “Olujna polja poezije” koju su priredili Spasoje Bajović i Jovan Drašković biće organizovana u srijedu, 10. novembra, u sali DODEST, od 20 sati.

O knjizi govore: dr Marijana Terić, mr Marijana Blečić, priređivači Spasoje Bajović i Jovan Drašković, prevoditeljka Vesna Anastasija Božović, dramski umjetnik Miro Nikolić i članovi Književne zajednice “Vladimir Mijušković”.

Kako se navodi u saopštenju antologija je objavljena povodom 50 godina rada i stvaralaštva Književne zajednice “Vladimir Mijušković” Nikšić.

U antologiji je zastupljeno 68 autora sa po jednom pjesmom na našem jeziku i prevodom na engleski jezik, kao i njihove biografije i fotografije.

Prevod na engleski jezik uradila je Vesna Anastasija Božović i saradnici na prevodu Ava-Jayne Claassen iz Londona i James Griffith iz Birmingema. Izdavači antologije su Književna zajednica “Vladimir Mijušković” Nikšić, JU Narodna biblioteka “Njegoš” Nikšić i UNIREKS Podgorica. Knjiga je obogaćena ciklusom slika akademskog slikara Milovana Mikija Radulovića čije je i rješenje korica.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR