15 °

max 21 ° / min 13 °

Utorak

16.04.

21° / 13°

Srijeda

17.04.

15° / 9°

Četvrtak

18.04.

13° / 7°

Petak

19.04.

13° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 5°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Umjetnost u kampanji protiv nasilja nad ženama: Pogledajte film 'Bolji čovjek'

Kultura

Comments 0

Umjetnost u kampanji protiv nasilja nad ženama: Pogledajte film 'Bolji čovjek'

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Ambasada Kanade u Beogradu u saradnji sa KIC Budo Tomović i Sekretarijatom za kulturu i sport Glavnog grada - Podgorica poziva zainteresovane na premijerno prikazivanje kanadskog filma Bolji čovjek.

Projekcija filma se održava povodom kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, od 25. novembra do 10. decembra, a u okviru manifestacije DEUS, koja se tradicionalno održava u decembru.

Projekcija će biti održana u sali Dodest, KIC Budo Tomović, u utorak, 7. decembra sa početkom u 18 časova, a ulaz je slobodan.

Prije projekcije filma, publici će se obratiti Dejvid Morgan, savjetnik i zamjenik šefa misije Ambasade Kanade i Mirjana Vlahović Andrijašević, načelnica Direkcije za antidiskriminacione politike, Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava.

"Film Bolji čovjek nam nudi priču o dvoje mladih koji žive zajedno i u čijoj vezi se pojavljuje i porodično nasilje koje rezultira njihovim razilaženjem, ali i sposobnošću da nakon izvjesnog vremena mogu da razgovaraju o ovom problemu.

Ovaj film nudi svjež i nijansiran pogled na iscjeljenje i otkriće koje se može dogoditi svima koji su uključeni kada muškarci preuzmu odgovornost za svoje zlostavljanje. Ovo će biti prilika da se takođe upoznamo i sa programima prevencije rodno zasnovanog, porodičnog i vršnjačkog nasilja i njihovoj primjeni u Kanadi i Crnoj Gori", dodaje se u saopštenju.

Više o filmu možete iznaći na ovom linku.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR