15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Stromae se vratio: Prebrodio malariju i napade panike, pa najavio novi album

Izvor: EPA

Kultura

Comments 0

Stromae se vratio: Prebrodio malariju i napade panike, pa najavio novi album

Izvor: nova

Autor: Antena M

  • Viber

Neobična životna priča popularnog muzičara pod scenskim imenom Stromae ovih dana privlači veliku pažnju javnosti.

Belgijski muzičar Stromae postigao je svjetsku slavu kada je 2009. godine objavio pejsmu „Alors on Dance“ koju su gotovo sve radio stanice puštale bez prestanka. Njegov drugi studijski album donio mu je još veći uspjeh, a pjesme „Papaoutai“ and „Formidable“ zacementirale su status kultnog izvođača koji i danas ima širom svijeta.

Nakon priznanja uslijedio je ogromni životni lom, o kojem je tek nedavno počeo javno da govori. Naime, muzičar je tokom turneje po Africi 2015. godine obolio od malarije, a lijek koji su mu prepisali izazvao mu je anksioznost i panične napade. Stromae se od tog trenutka povlači iz javnosti, a bitku sa suicidalnim mislima koja je trajala godinama je tek nedavno podijelio sa javnošću.

On za početak marta planira izdavanje trećeg studijskog albuma pod nazivom "Multitude", a do sada je objavio dva singla: "Sante" i "L'Enfer". Drugu numeru je javnosti predstavio na neobičan način. Gostujući u jednoj televizijskoj emisiji, voditeljka ga je pitala za usamljenost koja je česta tema njegovih pjesama. Umjesto da odgovori da li mu je muzika pomogla u suočavanju sa takvim emocijama, Stromae je zapjevao:

Njegov veliki povratak fanovi su dočekali sa radošću. Oni su dobro upoznati sa činjenicom da je muzičar i prije malarije bio suočen sa velikim životnim izazovima. Naime, on je kao dijete izgubio oca u genocidu u Ruandi 1994. godine. To je tema njegove phesme "Papaoutai" zbog koje je i  dostigao svjetsku slavu i priznanja.

Nema sumnje da se slušaoci širom svijeta poistovećuju sa iskrenošću koja je prisutna u svim njegovim pjesmama, pa s pravom očekuju da i treći album postigne veliki uspjeh.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR