12 °

max 14 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

14° / 8°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

19° / 9°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 15°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Srijeda

01.05.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ko se boji Virdžinije Vulf u Zetskom domu

Izvor: Duško Miljanić

Kultura

Comments 0

Ko se boji Virdžinije Vulf u Zetskom domu

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Predstava “Ko se boji Virdžinije Vulf?”, koju je po tekstu Edvarda Olbija režirao Paolo Mađeli, biće izvedena u nedjelju, 23. januara 2022. u Kraljevskom pozorištu “Zetski dom” u 20 sati.

Uloge tumače: Ana Vujošević, Dejan Ivanić, Ana Vučković i Miloš Pejović.

Kako je u katalogu predstave zapisala dramaturškinja Željka Udovičić – Pleština, “Ko se boji Virdžinije Vulf?”, komad koji već pola vijeka s lakoćom osvaja pozorišnu i filmsku publiku, ogleda se u humornim elementima crne, mračne, divlje komedije, ali s elementima i melodrame, tragedije, slapstika pa i satire te teatarski proziva i poziva na propitivanje društvenih konvencija na originalan i snažan način koji ovu dramu svrstava u antologijska ostvarenja svjetske dramske literature. 

Uz režiju, Paolo Mađeli potpisuje kostimografiju s Linom Leković, kao i dizajn svjetla s Milijem Malovićem i Danilom Malovićem. Za dramaturgiju je takođe bila zadužena Stela Mišković, scenografi su Lorenco Banci i Marko Petrović-Njegoš, kompozitor Ljupče Konstantinov, a asistenti režije Hana Rastoder i Milo Vučinić. Autorka prevoda je Željka Udovičić – Pleština.

Ulaznice su u prodaji na Biljetarnici Kraljevskog pozorišta.

Kraljevsko pozorište “Zetski dom” i ovom prilikom podsjeća da prisustvo predstavama i drugim programima podrazumijeva poštovanje epidemioloških mjera, uz posjedovanje jednog od dokaza iz Nacionalne digitalne COVID-potvrde.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR