26 °

max 26 ° / min 15 °

Subota

21.05.

26° / 15°

Nedjelja

22.05.

26° / 17°

Ponedjeljak

23.05.

25° / 16°

Utorak

24.05.

26° / 17°

Srijeda

25.05.

27° / 18°

Četvrtak

26.05.

29° / 18°

Petak

27.05.

30° / 19°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Repertoar CNP-a za februar

Izvor: CNP

Kultura

Comments 0

Repertoar CNP-a za februar

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Februar će u Crnogorskom narodnom pozorištu biti u znaku akcije “Dvoje kao jedno – zaljubi se u pozorište” koja podrazumijeva popust od 50% na ulaznice za sve programe u produkciji CNP-a.

Februar će u nacionalnom teatru obilježiti i jubilarno 50. izvođenje predstave “Šćeri moja”, navodi se u saopštenju.

Drama “Šćeri moja” Maje Todorović nagrađena je kao najbolja na konkursu Crnogorskog narodnog pozorišta za savremeni domaći dramski tekst, a premijerno je izvedena 17. maja 2016.  na Velikoj sceni u režiji Ane Vukotić.

Scenograf je Aleksandar Vukotić, kostimograf Leo Kulaš, asistentkinja kostimografa Lina Leković, Aleksandar Radunović Popaj je uradio muziku, Sonja Vukićević je koreograf predstave, Balša Poček je saradnik na dramaturgiji a izvršna producentkinja predstave je Nela Otašević.

Glumačku ekipu predstave čine: Vanja Jovićević, Mirko Vlahović, Varja Đukić, Slavko Kalezić, Dušan Kovačević, Goran Vujović, Stevan Radusinović, Slobodan Marunović, Danilo Čelebić, Zoran Vujović i Mišo Obradović.

Prvog februara podgorička publika će imati priliku da pogleda predstavu Kraljevskog pozorišta Zetski dom “Ko se boji Virdžinije Vulf”, koju je po tekstu Edvarda Olbija režirao Paolo Mađeli, dok će naredne večeri cetinjska publika gledati najnoviju produkciju nacionalnog teatra “Bladi Mun”, po tekstu i u režiji Ane Đorđević.

U okviru februarskog repertoara Crnogorskog narodnog pozorišta biće izvedene i predstave: “Smrt i djevojka” Ariela Dorfmana u režiji Gorana Bulajića, “Očevi su gradili” Borisa Liješevića, “Đokonda” Viktora Lodata u režiji Dušanke Belade, “Bladi Mun” Ane Đorđević, “Omladina bez Boga” Edena fon Horvata u režiji Tare Manić, “Policajci” Slavomira Mrožeka u režiji Aleksadra Jovanovića i “Soulfood” Slavka Kalezića.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR