15 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 11°

Nedjelja

28.04.

23° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

25° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Masterclass Zijaha Sokolovića: Samo glumac dovodi pozorište u pitanje

Izvor: screenshot/youtube

Kultura

Comments 0

Masterclass Zijaha Sokolovića: Samo glumac dovodi pozorište u pitanje

Izvor: klix.ba

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

U okviru ovogodišnjih susreta regionalnih pozorišta Ruta Grupa Triglav festivala u Podgorici, koji se održava od 5. do 11. aprila, Zijah A. Sokolović će održati masterclass za učesnike festivala na temu "Samo glumac dovodi pozorište u pitanje".

“Glumac i njegova umjetnost u pozorištu se nalazi između stvarnosti i istine. Pozorište i glumac neće promijeniti svijet, ali može pomoći i sebi i gledaocima da se bolje osjećaju u razumijevanju tog istog svijeta. Kako u vremenu kapitalizma i rasprodaje svega i svačega, pa i pozorišta i glumaca, zaustaviti 'glumački kanibalizam uživljavanja'", kaže Sokolović o masterclassu koji će za učesnike festivala održati 7. aprila na Cetinju, a 8. aprila u Podgorici.

Inače, Sokolović je u Podgorici, na nedavno održanom međunarodnom 7. MAKADO festivalu malih pozorišnih formi u organizaciji KIC "Budo Tomović", osvojio nagradu stručnog žirija festivala za najbolju predstavu, predavanje, team building i radionicu "Lijevo desno glumac" te za istu predstavu nagradu za najboljeg glumca festivala. Nagrada je "Sat kula", rad akademskog slikara kipara Marka Petrovića.

Sokolović će 20. aprila s istom predstavom igrati u Herceg Novom na HAPS festivalu Hercegnovskih aprilskih pozorišnih svečanosti.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR