16 °

max 21 ° / min 15 °

Utorak

16.04.

21° / 15°

Srijeda

17.04.

14° / 9°

Četvrtak

18.04.

14° / 8°

Petak

19.04.

14° / 6°

Subota

20.04.

15° / 5°

Nedjelja

21.04.

11° / 8°

Ponedjeljak

22.04.

13° / 7°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Koncert benda Kuhinjazz u Njegoševom parku

Kultura

Comments 0

Koncert benda Kuhinjazz u Njegoševom parku

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Crnogorski fjužn bend Kuhinjazz nastupiće u okviru manifestacije “Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori - JAM 2022” sjutra u Njegoševom parku, u 18 sati, navodi se u saopštenju KIC-a.

Prije koncerta biće organizovano puštanje LP ploča i kratki panel o džezu u okviru kojeg učestvuju: direktor pariškog džez radija “Coulers Jazz” Žak Pope, novinar Brano Mandić, urednica muzičkog programa KIC-a, vođa organizacije “Jazz Art” i manifestacije “Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori - JAM 2022” Maja Popović i muzičar Slaven Ljujić (Kuhinjazz).

Kuhinjazz formiran je 2020. Članovi ovog šestočlanog ansambla su mladi profesionalni muzičari: pijanista Enes Tahirović, basista Slaven Ljujić, bubnjar Martin Đorđević, saksofonista Stefan Pavićević i trombonista Dejan Ljujić i violinistkinja Luna Kostadinović, koja im se predružila prošle godine.

Nakon što su završili džez studije u inostranstvu (Sijena, Italija; Grac, Austrija; Boston, SAD), Martin, Enes i Slaven su se vratili u Podgoricu sa željom da doprinesu razvoju džeza u svojoj zemlji djelujući kao aranžeri, kompozitori, izvođači i edukatori.

Ansambl Kuhinjazz redovno nastupa u Crnoj Gori (festivali: Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori-JAM, Jazz Bay u Herceg Novom; manifestacije: Podgoričko kulturno ljeto, Decembarska umjetnička scena-DEUS, i dr.).

Prvi nastup u inostranstvu ostvarili su prošle godine u Tirani, na festivalu „Jazz in Albania”, gdje su dobili pohvale međunarodnih kritičara. Nedavno su snimili muziku za svoj prvi album, i trenutno traže međunarodnog izdavača.

Kuhinjazz izvodi svoju autorsku muziku i aranžmane džez standarda koje posebno preferiraju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR