7 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 6°

Utorak

23.04.

11° / 10°

Srijeda

24.04.

14° / 9°

Četvrtak

25.04.

12° / 8°

Petak

26.04.

17° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Svečani koktel u čast Međunarodnog turističkog karnevala u Budvi

Izvor: Mediabiro

Kultura

Comments 1

Svečani koktel u čast Međunarodnog turističkog karnevala u Budvi

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Turistička organizacija opštine Budva, Opština Budva i NVO „Feštađuni“ priredila je svečani koktel u čast gostiju Međunarodnog turističkog karnevala koji se održava pod sloganom „Nek živi ljubav“, predstavnika Federacije evropskih karnevalskih gradova i predstavnika 46 karnevalskih grupa.

Iva Bajković iz TO opštine Budva kazala je da je karneval, 19. po redu, od velikog značaja za ovaj grad, te da karnevalske grupe sa oduševljenjem posjećuju Budvu.

„Današnji program je počeo svečanim koktelom, a nastavlja se u 19:30h velikom karnevalskom povorkom. Karnevalske grupe, u velikom broju, uživaju u Budvi, te se konačno na našim ulicama čuje smijeh i uživanje svih prisutnih“, kazala je Bajković. 

Ocijenila je i da će karneval imati pozitivan uticaj kada je riječ o sezoni.

„Turistička sezona će sigurno biti dobra, a trenutno je oko 16.000 turista u Budvi“, navela je Bajković.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević kazao je da karneval izuzetno značajan, te da ga svi željno iščekuju.

„Njime najavljujemo, nadamo se uspješnu, turističku sezonu. Lijepo je vidjeti ovoliki broj stranih gostiju. Na ovaj način se povezuju ljudi, promovišu destinacije, i to je ono što treba Budvi. Zahvalan sam svima koji su učestvovali u organizaciji ovog karnevala“, kazao je Carević, dodajući da će nada da će ovakvi događaji doprinijeti i na ekonomskom aspektu.

Direktorica Budvanskog karnevala Marija Pjerotić istakla je da je ovo prava mediteranska manifestacija, koju grad Budva i zaslužuje.

„Grad živi, vratili smo se u normalu, imamo puno gostiju, puno grupa – 46. Karneval privlači ljude, to je pozitivna energija, druženje. Budva je sinoć gorela od maski, pjesmi, igre... Sjutra nas očekuje i dječji karneval, a to je nešto najljepše što možete vidjeti“, najavila je Pjerotić.

Učesnik karnevala Josip Silov iz Rijeke, i ujedno potpredsjednik Evropske federacije karnevalskih gradova, poručio je da je Budva zaslužila jednu ovakvu manifestaciju.

„Sinoć smo ovdje vidjeli jako puno gostiju, karnevalskih grupa... Svi smo jedva čekali kraj pandemije koronavirusa, kako bismo mogli organizovati karnevale koji su predviđeni u ovoj regiji. Očekujemo jedan uspješan karneval u Budvi, a ako je suditi po Abrumu, vremenu i grupama, biće i šaren, i veseo“, zaključio je Silov.

Međunarodni turistički karneval koji se održava pod sloganom „Nek živi ljubav“ svečano je otvoren sinoć Abrumom, a nakon večerašnje velike povorke, uslijediće nastupi muzičkih izvođača u Starom gradu: Jack Lupino, Savana, Izi Bejb, Buba, Lerr, Strax, John K, Burkakke, DJ Baćko, Ansambl Toć, Banda Berimbau, Maja Montok SHOW.

U nedjelju će biti upriličena mala karnevalska povorka u kojoj će učestvovati djeca, a biće organizovan i dječiji performans u izvedbi Maje Amadeus, nakon čega će biti priređen i bogat muzički program u okviru „Prvomajskog koncerta“, pa će za dobru atmosferu biti zaduženi: Refugee Jesus & Apostles, The Grupa, TAP 011, Indira Forza ex Colonia, Chbx b2b Nikola Šoć, Kristijan Molnar b2b After Affair.

Karneval se svečano zatvara u ponedeljak 2. maja koncertom gradskog hora ,,Nikola Đurković’’ Kotor i Gradske muzike Budva.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Andjela

Bajkovicka,a dje joj je ono magare za performanse! Koji tandem ona i Carevic!