9 °

max 14 ° / min 6 °

Subota

20.04.

14° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Emotivna promocija dokumentarnog filma 'Bokeljski Hrvati'

Izvor: Foto: Krsto Vulović

Kultura

Comments 0

Emotivna promocija dokumentarnog filma 'Bokeljski Hrvati'

U filmu, koji prati istoimenu izložbu koja je prikazana u Hrvatskoj i Crnoj Gori, gledaoci upoznaju jedanaest izuzetnih Bokelja

Izvor: Jutarnji

Autor: Antena M

  • Viber

Emotivan dokumentarni film Bokeljski Hrvati 2021. prikazan je u JU Centru za kulturu „Nikola Đurković“ u Kotoru. Film prati istoimenu izložbu koja je prikazana u Hrvatskoj i Crnoj Gori.

Na prijedlog Hrvatskog nacionalnog vijeća iz Crne Gore te Zajednice bokeljskih Hrvata iz Hrvatske, upoznajemo jedanaest Bokelja koji su podijelili svoja razmišljanja o Boki kotorskoj. Ove lične emotivne priče gledaoce nisu ostavile ravnodušnima. Svaka od njih pokazuje koliko je ljubavi prema ovome zalivu utkano u život.

U 45-minutnom filmu uz divne kadrove Boke kotorske mogu se čuti priče aktera izložbe, a to su: Don Robert Tonsati, Dijana Milošević, Zvonimir Deković, Tanja Grabić, Mirko Vičević, Vanda Babić, Roko Mišetić, Ivana Petković, Boris Šavorić, Doris Deković i Karlo Schubert. Oni su vrlo emotivno, svatko na svoj način, opisali što za njih znači Boka kotorska. Gledajući ove izjave vidimo ljubav prema rodnom kraju, pogled u budućnost ali i žal za sve većim udaljavanjem od bogate kulture i povijesti koja je ispisala ovaj raj na zemlji.

Brojni su uzvanici uveličali projekciju filma, bili su tu; posebni savjetnik Predsjednika Crne Gore za ustav i pravna pitanja Boris Bastijančić, novi ministar u Vladi Crne Gore Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Zvonimir Deković, ambasadorka projekta Sanja Putica, autor projekta Toni Dabinović i mnogi drugi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR