12 °

max 15 ° / min 8 °

Srijeda

24.04.

15° / 8°

Četvrtak

25.04.

15° / 9°

Petak

26.04.

16° / 7°

Subota

27.04.

18° / 11°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Premijera baleta 'Tre sorele' u Muzičkom centru

Izvor: Muzički centar

Kultura

Comments 0

Premijera baleta 'Tre sorele' u Muzičkom centru

Autor: Antena M

  • Viber


Jedanaest balerina novoformiranog Baletskog studija Muzičkog centra Crne Gore (MCCG) predstaviće premijerno u petak u 20 sati na Velikoj sceni MCCG legendu o nesrećnoj ljubavi sestara prema istom pomorcu u cjelovečernjem modernom baletu “Tre sorelle“.

Kako je saopšteno iz MCCG, balet je zasnova na motivima tradicionalne priče narodnog duha u Boki.

Koreograf ovog modernog baleta je Aleksandar Saša Ilić, direktor Kulturnog centra Beograda i koreograf Instituta za umjetničku igru, reditelj je Aleksandar Nikolić, direktor Pozorišta „Duško Radović“ iz Beograda i profesor na Institutu za umjetničku igru, asistentkinja koreografa je istaknuta slovenačka balerina Mojca Majcen. 

Za scenografiju je zadužena Dunja Kostić, a kostimografkinja će biti Senka Ranosavljević iz Novog Sada, scenograf Nacionalnog teatra iz Novog Sada. Autor muzičkih aranžmana za balet je Georg Draušnik.

Uloge „Tre sorelle“ odigraće Manja Pavićević, Ksenija Sinđić i Anja Lučić.

“U ovom cjelovečernjem modernom baletu kroz pokret, ples i muziku se prikazuje zajedništvo, ali i rivalstvo, ženska pobuna protiv konvencija, tradicije, dogme i patrijarhalne postavke svijeta koja je pogotovo zastupljena u malim sredinama”, navedeno je u saopštenju.

U legendi se pojavljuju imena (koja su različita u pojedinim predanjima): Nera (sestra najstarija, 30 godina ‘kući predana, Bogu predana'“), Bjanka „sestra srednja, 25 godina, „cijelu sebe u crni libar unosi“), Roza (sestra najmlađa, 20 godina, „sve bi i sad bi).

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR