15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

10° / 7°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 8°

Utorak

23.04.

13° / 10°

Srijeda

24.04.

12° / 9°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

16° / 8°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Promocija knjige Knjaz Nikola i Valtazar Bogišić autora Zorana Rašovića održana sinoć na Cetinju

Kultura

Tag Video
Comments 0

Promocija knjige Knjaz Nikola i Valtazar Bogišić autora Zorana Rašovića održana sinoć na Cetinju

Autor: Mia Zeković

  • Viber

U organizaciji Prijestonice Cetinje i Udruženja pravnika Crne Gore, sinoć je u Zetskom domu, u okviru programa proslave Dana nezavisnosti, održana promocija knjige ,,Knjaz Nikola i Valtazar Bogišić’’, autora akademika Zorana Rašovića.

Izdanje ,,Knjaz Nikola i Valtazar Bogišić’’, čiji je izdavač Udruženje pravnika Crne Gore, sistematizovano u 4 knjige i na 2.591 strani sadrži više stotina do sada neobjavljenih dokumenata od posebnog značaja za pravnu i ukupnu istoriju Crne Gore.

Učesnicima promocije se pored autora akademika Zorana Rašovića koji je imao prigodnu besjedu, obratio akademik Šerbo Rastoder kroz prikaz sadržaja ovog kapitalnog dijela jedinstvenog i po obimu i sadržini, odajući priznanje autoru na izuzetnom stvaralačkom poduhvatu i uspjehu.

U ime Udruženja pravnika, koje je izdavač ovog dijela, govorio je prof. dr Branislav Radulović ističući da je ovo dijelo svojevrsnoj kodifikacija i kruna višedecenijskog stvaralaštva profesora Rašovića.

Publici su se obratili i dekanica Pravnog fakulteta prof. dr Aneta Spajić i gradonačelnik prijestonice Nikola Đuričković, izražavajući zadovosljstvo da se organizacijom ove promocije prijestono Cetinje još jednom pokazalo da je stožer crnogorske kulture, tradicije i državnosti.

Autor četvorotomnog izdanja ,,Knjaz Nikola i Valtazar Bogišić’’ prof. dr Zoran Rašović, akademik je CANU i redovni profesor i raniji dekan Pravnog fakulteta Univeziteta Crne Gore i predsjednik Senata Udruženja pravnika Crne Gore

Dobitnik je mnogih priznjanja đe se posebno izdvajaju 13-to julska nagrada, kao i nagrada Udruženja pravnika Crne Gore  „Akademik Mijat Šuković“ koje Udruženje svakih pet godina dodjeljuje za posebna dostignuća u pravnoj nauci i stvaralaštvu.

Progam promocije bio je praćen i prigodnim kulturnim programom, kao i izložbom slika u prilog jubileja 180 godina od rođenja i 100 godina od smrti Kralja Nikole Petrovića.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR