13 °

max 13 ° / min 8 °

Četvrtak

18.04.

13° / 8°

Petak

19.04.

15° / 7°

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 4°

Ponedjeljak

22.04.

15° / 7°

Utorak

23.04.

19° / 7°

Srijeda

24.04.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
KIC pop hor u Skoplju 13. jula

Kultura

Comments 0

KIC pop hor u Skoplju 13. jula

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Povodom Dana državnosti Crne Gore, a u okviru Skopskog ljeta, KIC pop hor će održati koncert u glavnom gradu Sjeverne Makedonije, u srijedu, 13. jula u Suli anu (zdanje Fakulteta likovnih umjetnosti u 20:30).

Dirigentica hora prof. Zoja Đurović najavila je mješoviti koncertni repertoar, a uz dvije oficijelne himne „Oj svijetla majska zoro“ i „Denes nad Makedonija“, hor će izvesti 50-minutni program, a uz ostalo: Bela ćao, Devojko mala, Džipsi song, Moja je pjesma lagana, Dancing queen, Zemljo moja, Mene voljela i dr.

Prema riječima menadžerke hora Snežane Burzan Vuksanović, nakon nekoliko godina rada na ovom projektu, menadžment hora i horisti veliku zahvalnost duguju ambasadi Crne Gore u Skoplju i Nj.E. ambasadorki Mariji Petrović i njenom timu, kao i manifestaciji „Skopsko ljeto“ čiji su dio ovogodišnjeg repertoara. Zahvalnost za podršku duguju i ambasadi Sjeverne Makedonije u Podgorici i Nj.E. ambasadoru Mihajlu Trpkoskom, navodi se u saopštenju KIC-a.

Podsjetimo, prvi crnogorski pop hor počeo je sa radom 1. marta 2017. a već pet ipo godina uspješno ga vodi menadžerski tim Snežana Burzan Vuksanović i Sanja Radusinović, pod okriljem NVU Kutak i uz logističku podršku JU KIC „Budo Tomović”. Hor ima oko 60 istinskih zaljubljenika u muziku, pjevanje i druženje, raznih profesija i generacija iz cijele Crne Gore.

KIC pop hor priredio je do sada oko 70 koncerata širom Crne Gore, kao i nekoliko u regionu, u: Beogradu, Sarajevu, Prijepolju, Puli. Osim pop repertoara, hor je poznat po svom projektu „Bez dileme - antifašizam", odnosno repertoaru partizanskih i antifašističkih pjesama, za koji je dobio prestižnu Povelju za zasluge u razvoju i unapređenju antifašizma SUBNOR-a i antifašista Crne Gore.

KIC pop hor je snimio i nekoliko muzičkih spotova - Bilećanka (2018), Nesalomiva (2019), Teče Tara (2019), a vjeruju da će do kraja godine snimiti i spot za himnu hora „Muzika“.

Ovo je njihov prvi nastup u Sjevernoj Makedoniji.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR