11 °

max 15 ° / min 8 °

Četvrtak

25.04.

15° / 8°

Petak

26.04.

15° / 7°

Subota

27.04.

19° / 10°

Nedjelja

28.04.

22° / 12°

Ponedjeljak

29.04.

24° / 14°

Utorak

30.04.

23° / 14°

Srijeda

01.05.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Na KotorArtu, Balkan Bordello premijerno u Crnoj Gori

Izvor: Kotor Art

Kultura

Tag Gallery
Comments 0

Na KotorArtu, Balkan Bordello premijerno u Crnoj Gori

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

Predstava sa Brodveja- Balkan Bordello, saga o jednoj balkanskoj porodici- crnogorsku premijeru imala je u Kotoru,  12. avgusta, na Pjaci od kina.

Na početku pozorišne večeri, glumci i publika su minutom ćutanja odali počast stradalima utragediji koja se desila istog dana u Prijestinici Cetinje, navode iz Kotor-Arta.

Balkan Bordello je ostvarenje zajedničke saradnje produkcije njujorškog teatra La MaMa, Ateljea 212 iz Beograda, Ćendra multimedija (Qendra multimedia) iz Prištine i fondacije My Balkans iz Njujorka, a autor je istaknuti prištinski dramski pisac sa njujorškom adresom Jeton Neziraj.

“Uz crni humor, predstava se bavi samom potkom balkanskog temperamenta, prati morbidnostl judske duše i osvjetljava glupost i naivnost jednog razdoblja izgrađenog na nasilju,netrpeljivosti i mržnji”.

Kotor-Art

Režiju potpisuje Bljerta Neziraj a u glumačkoj podjeli su SvetozarCvetković, Jelena Stupljanin, Džordž Drens (George Drance), Judžin d Pudžin (Eugene the Poogene), Valoa Mikens (Valois Mickens), Mati Barber-Bokelman (Mattie Barber-Bockelman), Ivan Mihailović i drugi. Muziku potpisuje Gabriele Marangoni, kostime GabrijelBeri (Gabriel Berry), scenografiju Marija Kalabić, koreografiju Đerđ Prevazi (Gjergj Prevazi) idizajn svetla i vizuala Niko de Roij (Nico de Rooij).

Predstava se igra na engleskom jeziku sa obezbjeđenim prevodom, a njenu realizaciju supomogli Trust for mutual understanding, Rockefeller Brothers Fund, Fondacija za otvorenodruštvo, Evropski Fond za Balkan i mnogi drugi.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR