22 °

max 22 ° / min 15 °

Utorak

27.09.

22° / 15°

Srijeda

28.09.

20° / 14°

Četvrtak

29.09.

19° / 15°

Petak

30.09.

21° / 15°

Subota

01.10.

18° / 15°

Nedjelja

02.10.

19° / 12°

Ponedjeljak

03.10.

16° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Festival “Uhvati film” od 23. do 25. septembra u Kotoru

Kultura

Comments 0

Festival “Uhvati film” od 23. do 25. septembra u Kotoru

Autor: Antena M

  • Viber

Treći Međunarodni filmski festival “Uhvati film” Kotor biće održan od 23. do 25. septembra na više lokacija u Starom gradu u Kotoru.

Ovogodišnji festival počinje u petak (20 sati) u kinu Boka premijerama filmova “Večera sa Ljubom” rediteljke Divne Stojanov, “Miko” rediteljke Liv Polkmane i “Treća sreća” reditelja Davida Todorovića, koji su prošle godine snimani u Kotoru i Tivtu u okviru projekta “Invisible Lives”, a gosti večeri biće protagonisti filmova Ljuba Šljuka, Jelena Todorović i Miko Đuričić, najavili su organizatori.

Iste večeri publika će pogledati hrvatski film “Punim plućima” rediteljke Leile Elhoweris o Slavenu Škrobotu, svjetskom putniku u kolicima i putniku godine u Hrvatskoj koji će u subotu veče biti gost festivala, dodaju organizatori.

Drugog dana festival počinje segmentom “Kroasan, kafa i kratke priče” sa rediteljem Dušanom Vulekovićem, a nastavlja projekcijama svjetskih ostvarenja na temu invaliditeta.

Posjetioci će od podneva u kinu Boka gledati filmove “Orkestar Los Bengalas” (Španija), “Iznutra” (Egipat), “Vučje mlijeko” (Jordan), “Kao vožnja biciklom” (Kanada), “Gluva ljubav” (Italija).

U sklopu studentskog segmenta “Uhvati FDU” vidjećemo film Anje Kečalović “Glas u tišini”, a u selekciji domaćeg filma vidjećemo ostvarenje “Naša strana ljepšeg dana”, navodi se u saopštenju.

Filmska radionica “Inkluzivni filmski kamp Pljevlja” finale ima na festivalu gdje će biti prikazani filmovi srednjoškolaca koji su učestvovali u projektu snimajući filmove na temu invaliditeta mobilnim telefonima.

O radionici i procesu govoriće reditelj Sead Šabotić i Nebojša Rubežić, direktor Centra za kulturu Pljevlja.

Pored projekcija kratkometražnih filmova na temu invalidnosti, festival sadrži brojne prateće programe namijenjene različitim ciljnim grupama- panel diskusije, radionice, razgovore sa autorima, otkrili su organizatori.

Tokom festivala biće održana Panel diskusija “OSI u kulturnom životu”, a panelisti su Nedjeljko Moškov, direktor Resursnog centra Kotor, Ana Marija Brajković iz Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Kotor, Anđela Miličić iz UMHCG…
Nakon panel diskusije, razgovaramo s glumicom Majom Šarenac o izazovima sa kojima se glumci suočavaju kada glume osobe sa invaliditetom, ističu domaćini.

U subotu (20 sati) u Crkvi Svetog duha počinje razgovor sa Škrobotom, avanturistom i travel blogerom iz Hrvatske.
Nedjeljno jutro počinje razgovorom sa glumicom Brankom Otašević koja će prenijeti iskustva sa rada na filmu sa djecom iz Dnevnog centra “Tisa” iz Bijelog Polja.

I ove godine ulaz je besplatan za sve programske segmente.

Festival organizuje NVU “Art 365” uz podršku Opštine Kotor, Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor, Filmskog centra Crne Gore i NLB banke.

Prijatelji festivala su Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG), Fakultet dramskih umjetnosti Cetinje, Resursni centar za sluh i govor “Dr Peruta Ivanović”, Muzička škola “Vida Matjan” i domaćin festivala Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor.

Projekat je dio regionalne mreže Filmski festival “Uhvati film” koji realizuju partnerske organizacije iz regiona KAO Parnas Novi Sad, Udruga Spirit Rijeka, HO Partner Banja Luka i NVU Art 365 iz Podgorice.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR