15 °

max 15 ° / min 6 °

Subota

20.04.

15° / 6°

Nedjelja

21.04.

9° / 6°

Ponedjeljak

22.04.

16° / 6°

Utorak

23.04.

12° / 10°

Srijeda

24.04.

13° / 8°

Četvrtak

25.04.

13° / 8°

Petak

26.04.

15° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
VIII Manifestacija kamernih dramskih ostvarenja - MAKADO u KIC-u

Kultura

Comments 0

VIII Manifestacija kamernih dramskih ostvarenja - MAKADO u KIC-u

Autor: Ana Ašanin

  • Viber

U takmičarskom dijelu osme u nizu manifestacije učestvuje sedam pozorišnih komada iz Crne Gore i regiona i to: “Ispovijesti”, “Naši dani”, “Mala čuda”, “Noć u kući gospodina Kolaka”, “Neodustajanje”, “Golf 4” i “Prekvalifikacija”, a u čast nagrađenih posljednje večeri manifestacije biće izveden antikabare “Džentlmen”. Nagrada “Sat kula” će se dodjeljivati za najbolju predstavu, najbolju mušku, odnosno žensku ulogu, ali i za bravuru.

Manifestacija će početi sa novom predstavom “Ispovijesti“, autora Slavka Kalezića, koju KIC “Budo Tomović” realizuje u koprodukciji sa NVO Crnogorska fabrika umjetnosti - Danilovgrad. Premijerno izvođenje predstave koja je inspirisana romanom Ežena Joneska “Usamljenik” biće organzovano u ponedjeljak, 6.februara, na velikoj sceni KIC-a, u 20 sati.

Monodrama “Naši dani” čiji kompletan autor je glumac i pozorišni reditelj iz Beograda Radoslav Milenković biće odigrana drugog dana manifestacije, tačnije u utorak, 7.februara, u sali Dodest, od 20 sati.

Autorski projekat Sanje Milardović “Mala čuda” čiji koproducenti su Teatar Exit i Umjetnička organizacija Teatrum iz Zagreba publika će moći pogledati u srijedu, 8.februara, u sali Dodest, od 20 sati.

Tragikomična monodrama fragmentirano prati sadašnjost i prošlost spisateljice Ane u kombinaciji sa nadrealnom i apsurdnom pričom izgrađenom oko Flore, glavnog lika njenog romana.

Pozorišna predstava "Noć u kući gospodina Kolaka" rađena prema tekstu Vladimira Đorđevića u kojoj uloge tumače Vladimir Kerkez, Boda Ninković i Irfan Mensur, koji je i reditelj komada obilježiće nastavak manifestacije. Komad čiji koproducenti su Kulturni centar Inđija, Centar za kulturu Stara Pazova i produkcijska kuća “Jugoart” iz Beograda biće izveden u četvrtak, 9.februara, u sali Dodest, od 20 sati.

Dio manifestacije biće i nesvakidašnja, intrigantna i neobična monodrama “Neodustajanje” čiji tekst, režiju i izvođenje potpisuje glumica Marija Medenica.

Izvođenje je zakazano za petak, 10.februar, u sali Dodest, od 20 sati.

Na repertoaru će 11.februara biti i komad “Golf 4” o četiri žene koje neobavezno druženje na golf terenu navede na puteve ispovijesti, otkrivanja tajni, ali i finalnog prikupljanja solidarnosti. U predstavi koja je nastala po tekstu Norma Fostera igraju Marija Đurić, Jelena Đukić, Maja Stojanović i Marija Maša Labudović.

“Golf 4” otvara vrata jednog nezrelog prijateljstva gdje svojim komičnim sadržajem izaziva publiku na smijeh. Ovakve produkcije su se pokazale kao jako uspješne jer su uvijek sastavljane od glumaca koji ulaze u projekat svojom voljom i izborom” rekla je o predstavi glumica Marija Đurić.

Autobiografska priča glumice Vanje Radošević, kabare “Prekvalifikacija” koji govori na jedan satiričan, komičan i atraktivan način o vremenu u kome živimo i o tome šta sve moramo da radimo da bi preživjeli i opstali planiran je za nedjelju, 12.februar.

Poetsko - muzički performans ANTIKABARE "Džentlmen" čiji koproducenti su Kulturno - informativni centar „Budo Tomović“ i Kulturni centar Bar biće izveden posljednje večeri manifestacije, tačnije 13.februara u čast nagrađenih. Režiju i poeziju potpisuje pisac i dramaturg Obrad Nenezić, uloga je povjerena glumcu Jovanu Daboviću, a kompozitor i izvođač je Slobodanka Bobana Dabović Đurić.

“U okviru pratećeg programa manifestacije 6.februara u 18 sati biće organizovano otvaranje izložbe Slavojke Marojević pod nazivom “Crnogorska pozorišna povijest”.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR