17 °

max 19 ° / min 14 °

Četvrtak

02.05.

19° / 14°

Petak

03.05.

15° / 11°

Subota

04.05.

19° / 11°

Nedjelja

05.05.

21° / 11°

Ponedjeljak

06.05.

20° / 12°

Utorak

07.05.

19° / 13°

Srijeda

08.05.

18° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Cetinje: Otvorena izložba„Preobražaj“  Sandre Bošković

Kultura

Comments 0

Cetinje: Otvorena izložba„Preobražaj“ Sandre Bošković

Autor: Antena M

  • Viber

Večeras u galeriji Centra za kulturu Prijestonice Cetinje otvorena je samostalna izložba mlade slikarke Sandre Bošković.

Ovo je četvrta izložba organizovana na osnovu Javnog poziva koji ima cilj da podrži i predstavi mlade neafirmisane likovne stvaraoce sa Cetinja.

Otvarajući izložbu PR Centra Milena Latković kazala je da stvaralački put umjetnice prodire u reproduktivne dubine i tajne koje proces stvaranja novog života donosi, na fizičkom, emocionalnom i duhovnom nivou. Unutar tih beskonačnih mogućnosti,  akcentuje promjene, kao što su: trošnost, razvoj, međusobno djelovanje dva tijela, razvijanje jednog tijela unutar drugog, život fetusa u utrobi, paralelno djelovanje duha i tijela…

"Žena ima mogućnost da kreira život. Njeno tijelo vješto čuva svoju unutrašnju inteligenciju, čiju moć žena spoznaje tokom određenih životnih faza koje ovaj ciklus predstavlja. Prikazivanje početka života, asocijativno obuhvata začeće ćelija i obrise fetusa, a sve u cilju podsvijesne aktivacije slika života iz prenatalnog perioda. Radovi gdje su prikazani fetusi, su prožeti energijom nesvjesnih početaka svih nas - života kojeg se ne sjećamo, a živjeli smo ga", kazala je Latković.

Kako se navodi u saopštenju, istakla je da je to jedinstvena atmosfera nepoznatog, koja se izražava kroz svoje beskonačnosti i dodala da je priroda ženskog tijela kompleksna jednako koliko i njegovo djelovanje.

"I da li je onda moguće reći da je žena kao takva, upravo zbog prirode njenog tijela, i biće svojeg tijela? Sve je razvoj… a onda i preobražaj", kazala je Latković.

Prisutnima se obratila i autorka izložbe Sandra Bošković koja zahvalila Centru za kulturu Prijestonice Cetinje za profesionalnu organizaciju i istakla podršku porodice koja je bila inspiracija za ovaj ciklus.

"Ovaj ciklus je za mene od velikog značaja i nadam se da ćete kroz večerašnju interakciju sa slikama to uspjeti i doživjeti na svoj način", kazala je umjetnica.

 Sandra Bošković je rodjena na Cetinju, 1994. godine. Trenutno pohađa master studije na FLU na Cetinju. Bavi se slikanjem, pisanjem, video radovima i fotografijom. 

Izložba će biti otvorena za posjetioce do kraja februara, saopšteno je iz Centra za kulturu Prijestonice.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR